Sestre i dalje u komi

Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sestre i dalje u komi

Sestre Jovana (10) i Miljana (12) Borenović, koje su teško povređene u saobraćajnoj nesreći na Čeneju, u kojoj su izgubile roditelje, i dalje su u životnoj opasnosti. Prema rečima lekara Dečje bolnice, stanje devojčica se čak i pogoršalo.



- Devojčice se još uvek nisu probudile iz kome i za sada nema znakova poboljšanja - izjavio je docent Georgios Konstantinidis, direktor novosadske Dečje bolnice.

U ovoj ustanovi lekari se od prošle subote >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bore za život devojčica, a ekipe lekara i anesteziologa su čak i duplirane kako bi sestre stalno bile pod nadzorom lekara.

- Povrede su teške, i za sada nam preostaje jedino da čekamo i da se nadamo - reko je Konstantinidis. Jovana i Miljana se nalaze u istoj sobi odeljenja za intenzivnu negu, koju su do pre četiri dana delile sa svojom najmlađom sestrom Jelenom. I pored sve upornosti lekara koji su je tri puta reanimirali, petogodišnja Jelena je u ponedeljak uveče podlegla povredama.

Devojčice su nastradale u subotu ujutru na putu Novi Sad - Subotica, kada se "golf" kojim je upravljao njihov otac, obilazeći drugo vozilo, direktno sudario sa autobusom. U nesreći su na licu mesta poginuli Zlata i Marinko Borenović, dok su tri sestre, kao i njihova sedmogodišnja drugarica Teodora Z. teško povređene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.