Izvor: Blic, 28.Nov.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sestra ubijene studentkinje Edite Malkoč: Sanjin Sefić ima dobru zaleđinu, čim još nije izručen BiH

Sanjin Sefić, vozač odgovoran za smrt dve studentkinje u Sarajevu, još uvek nije izručen Bosni i Hercegovini, a kada će biti još uvek je neizvesno. Porodica ubijene Edite Malkoč ne veruje u pravdu i kažu kako ih ne iznenađuje to što još uvek nema njegovog izručenja.

- Nisam iznenađena što Sanjin Sefić još uvek nije izručen Bosni i Hercegovini obzirom da je pušten to isto veče da pređe granicu i ode iz države. Ne iznenađuje me celi ovaj slučaj. On ima dobru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaleđinu čim još uvek nije izručen. Iznenađena sam bila ono prvo jutro kada je bio pušten i kada sam videla da je napustio državu, a sada vidim da nemam ni pravo biti iznenađena kada su ga tu istu veče pustili da pobegne - kaže za Source.ba sestra ubijene Edite Enesa Kekić Malkoč.

Nakon navoda u medijima da se Sanjin Sefić loše oseća u pritvoru, da pije tablete za smirenje i da suosjeća sa porodicama stradalih devojaka Enesa je ogorčena.

- On je sve o sebi i svojoj porodici rekao tu istu noć kada ih je ostavio na tom asfaltu da leže i nastavio dalje. Ne zanima me to što pije lekove, sve je on rekao o sebi, svom psihičkom stanju i svom odgoju kada im nije pomogao te noći. On da je suosećao on bi zaustavio vozilo i pokušao im pomoći - govori Enesa.

Obzirom da je od ubistva prošlo tek nešto više od mesec dana porodica je još uvek u šoku.

- Roditelji su svesni da se desilo to što se desilo, mada još uvek ni ja ni oni nismo svesni da je nećemo više nikada videti ni čuti. Edita je sada pred Novu godinu trebala doći kući u Bosansku Krupu i mislim da će nam tek tada postati jasno kada se ne pojavi. Ona je trebala doći na novogodišnje praznike da provede vreme sa porodicom, a sada ćemo tek da osetimo tu praznini - kaže sestra ubijene Edite Malkoč.

U pravdu i državu ne veruju, te se ne nadaju pravednom suđenju i adekvatnoj kazni za Sanjina Sefića, kaže sestra nastradale devojke, te kaže kako ni najveća kazna neće biti dovoljna da prođe njihova bol.

- Nama je previše bolno sve, njega i da obese nama se neće ništa promeniti. Nama našu Editu i Selmu ne može niko vratiti ma šta da se desi. Nemam očekivanja, ne verujem u pravdu i zakon - kaže Enesa Kekić Malkoč.

- Neko iz vrha je njega morao pustiti da pređe granicu, a znao mu se identitet i tada. Kako da verujem takvim ljudima, to nije moguće - smatra naša sagovornica.

Obzirom da bi u Apelacionom sudu u Novom Sadu uskoro trebala biti donešena odluka o izručenju Sanjina Sefića Bosni i Hercegovini i započeto suđenje, Enesa kaže kako ne planira dolaziti u Sarajevo na ročišta.

- To mučenje u životu mi ne treba da ga gledam. Ne očekujem ništa od tog suđenja niti se nadam nečemu. Verujem u Božiju pravdu, verujem da Bog dragi vidi sve, a ovo je smešna država i zakon, tako da ne očekujem ništa od tog suđenja - kaže za kraj sestra tragično stradale Edite Malkoč.

Pročitajte još:

Sanjin Sefić (25) je 10. oktobra ove godine na pešačkom prelazu u Sarajevu usmrtio dve studentkinju Editu Malkoč i Selmu Agić. Nakon toga je pobegao u Srbiju, gde je uhapšen i nalazi se u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.