Izvor: B92, 19.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestorica povređenih u eksploziji

Majdanpek -- Šestorica radnika povređena su u eksploziji koja se dogodila oko 12 časova u livnici u "Fabrici bakarnih cevi"' u Majdanpeku.

Livnica FBC-a eksplodirala je svega tri sata posle zvaničnog puštenja u rad. Prema rečima direktora majdanpečke bolnice Milana Ilića, svi povređeni su zbrinuti i nalaze se van životne opasnosti. Nezvanično se saznaje da je u eksploziji povređen i jedan nemački državljanin, koji je kao stručnjak radio na izgradnji livnice. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Većinski vlasnik FBC sa 84 procenta je švajcarska kompanija "Alpina group", koja je to preduzeće, iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena Bor, kupila početkom prošle godine.

U fabrici su još vatrogasne ekipe, a novinar RTV Majdanpek je javio da se oko 13 časova nije video dim iz kruga fabrike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.