Šest meseci uslovno zbog pretnji deci predsednika Srbije

Izvor: RTS, 28.Jan.2020, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest meseci uslovno zbog pretnji deci predsednika Srbije

Viši sud u Beogradu osudio je na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine Šapčanku A. J. A. (49) jer je 24. jula putem društvene mreže "Tviter" uputila pretnje deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Sud je ukinuo pritvor u kojem je bila od kraja jula prošle godine i ona će u toku dana biti puštena na slobodu.

Takođe, sud joj je odredio meru obaveznog psihijatrijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lečenja sa slobode.
Ovo je prvostepena presuda i na nju i optužena i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbe.
Osuđena je za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je 24. jula, koristeći nalog na Tviteru "Alexandrizam" vređala predsednika Vućića, a psovke i pretnje su upućene i njegovom sinu i ćerki.
A. J. A. je na početku suđenja u oktobru rekla da se kaje što je uputila psovke i uvrede na račun predsednika i njegove dece, navodeći da nije imala nameru da ugrozi ničiju bezbednost.
Rekla je da je bila izrevoltirana što je "Dunav osiguranje" odbilo da joj plati račune hospitalizacije i pretraga koje su obavljene na klinici u Austriji, iako je imala kupljeno zdravstveno osiguranje za inostranstvo.
Ranije je osuđivana u Šapcu, a mediji su preneli da je to bilo zbog falsifikovanja isprave i nasilja u porodici nad svojom majkom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.