Senta: Predstavljen projekat prekogranične mreže biciklističkih staza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 19:07

Senta: Predstavljen projekat prekogranične mreže biciklističkih staza

Program "Zajednički razvoj prekogranične mreže biciklističkih staza koja ima pristup prirodi" predstavljen je danas u Senti.

Cilj projekta je razvoj međunarodnog biciklističkog koridora "EuroVelo 11" u Mađarskoj i Srbiji. Ova biciklistička ruta proteže se od Osla do Atine u dužini od 6000 kilometara.

U toku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju biciklističkih staza koje će se pružati kroz Vojvodinu od Horgoša, preko Kanjiže, Sente, Ade, Bečeja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novog Bečeja, Zrenjanina, Perleza, Opova i dalje ka Beogradu, gde će se spojiti sa međunarodnom biciklističkom rutom "EuroVelo 6".

"Nama je bio cilj i ideja da prilikom prolaska kroz Vojvodinu pokažemo, prvo turistima odnosno korisnicima biciklističke staze sva naša zaštićena područja, odnosno naša bogatstva i čime mi to raspolažemo, a našim građanima, da samo podsetimo da to tu postoji i da povećamo bezbednost i da nam to traje i traje u budućnosti", rekao je Pavle Rajkov, pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Senta je grad u kome je biciklizam popularan i godinama se radi na razvoju biciklističkog turizma, kažu u lokalnoj samoupravi.

"Već smo dobili uz pomoć Pokrajine ove table koje su postavljene, 11 u gradu i brojač biciklista na Keju. Nema ni godinu dana kako je on postavljen, a zabeleženo je više od 20 hiljada biciklista koji su prošli tom rutom", tvrdi predsednik Opštine Senta Rudolf Cegledi.

Projekat je vredan gotovo 354 hiljade evra. Evropska unija obezbediće 85 odsto sredstava za njegovu realizaciju, a 15 odsto obezbediće Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.