Sekula Pjevčević oslobođen optužbe za davanje mita

Izvor: Glas javnosti, 29.Maj.2012, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekula Pjevčević oslobođen optužbe za davanje mita

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu oslobodio je bivšeg direktora Kreditno eksportne banke Sekulu Pjevčevića i još dvojicu optuženih za davanje mita u postupku koji je razdvojen od predmeta poznatog kao "stečajna mafija", izjavio je advokat Jovan Pavlović.

Pavlović je rekao da je odbijajuća presuda doneta jer nema dokaza da su optuženi izvršili krivično delo za koje su optuženi

Oslobođeni su i bivši inspektor koji je radio u Generalnom inspektoratu MUP-a Srbije Dejan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ivezić i vlasnik građevinske firme Milan Rakočević.

Odbijajuća presuda doneta je uz saglasnost tužioca.

Krivični postupak biće nastavljen protiv bivše šefice odeljenja za sprovođenje urbanističkih projekata Grada Beograda Ljiljane Vujošević, optužene za primanje mita. Pjevčević, Ivezić i Rakočević optuženi su da su obećali novac Ljiljani Vujošević da bi ona ubrzala tri projekta.

To je prvi okončan od svih postupaka pokrenutih protiv "stečajne mafije".

Advokat Pavlović rekao je da je taj postupak protiv četvoro optuženih razdvojen od predmeta "stečajna mafija" još 2007. godine na početku suđenja toj grupi pred Specijalnim sudom, ali da se "dugo taktiziralo jer se nije znalo šta će biti sa predmetom" i jer se promenilo nekoliko sudija.

Dodao je da je sudija Višeg suda u Beogradu Vera Vukotić zakazala sudenje čim je dobila predmet i da je juče prvi put održan glavni pretres na kojem su saslušani svi optuženi da bi zatim uz saglasnost tužioca postupak bio obustavljen protiv trojice optuženih.

Sekula Pjevčević ostao je optužen u procesu protiv "stečajne mafije" pred Specijalnim sudom.

Ta grupa optužena je za zloupotrebe u stečajnim postupcima u vrednosti od 50 miliona evra, počinjene od 2003. godine do 2006. godine.

Pored Pjevčevića, kao organizatori grupe optuženi su i bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, bivši direktor C marketa Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, suvlasnik firme Ekoprodukt Milinko Brašnjović, čiji se brat Miko Brašnjović ubio u zatvoru i bivša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sekula Pjevčević oslobođen optužbe

Izvor: B92, 29.Maj.2012

Beograd -- Viši sud oslobodio optužbe bivšeg direktora Kreditno-eksportne banke Sekulu Pjevčevića za davanje mita u postupku razdvojen od predmeta "stečajna mafija"...Osim njega, oslobođena su još dvojica optuženih...Advokat Jovan Pavlović je izjavio da je odbijajuća presuda doneta, jer nema...

Nastavak na B92...

Sekula Pjevčević oslobođen optužbe za davanje mita

Izvor: Kurir, 29.Maj.2012

Odbijajuća presuda doneta jer nema dokaza da su optuženi izvršili krivično delo za koje su optuženi..BEOGRAD - Viši sud u Beogradu oslobodio je bivšeg direktora Kreditno eksportne banke Sekulu Pjevčevića i još dvojicu optuženih za davanje mita u postupku koji je razdvojen od predmeta poznatog...

Nastavak na Kurir...

Sekula Pjevčević oslobođen optužbe

Izvor: Akter, 29.Maj.2012

Viši sud oslobodio optužbe bivšeg direktora Kreditno-eksportne banke Sekulu Pjevčevića za davanje mita u postupku koji je razdvojen od predmeta "stečajna mafija"

Nastavak na Akter...

Obustavljen postupak protiv Pjevčevića

Izvor: RTS, 29.Maj.2012

Zbog zastarelosti krivičnog gonjena, obustavljen postupak protiv bivšeg direktora Kreditno-eksportne banke Sekule Pjevčevića i još dvojice optuženih za davanje mita. ..Viši su u Beogradu obustavio je postupak protiv bivšeg direktora Kreditno-eksportne banke Sekule Pjevčevića i još dvojice...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.