Izvor: Blic, 10.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seksualno zlostavljao pastorka

Seksualno zlostavljao pastorka

NOVI SAD - Zbog sumnje da je punih devet godina seksualno zlostavljao svog pastorka, dečaka koji sada ima samo 14 godina, novosadska policija uhapsila je R.Š. (36) iz Vrbasa. Kako saznajemo u istražnom odeljenju novosadskog Okružnog suda, R.Š. je u svom iskazu delimično priznao delo za koje se tereti.

Slučaj devetogodišnjeg zlostavljanja dečaka, koji je prvi očuhov napad doživeo sa samo četiri i po godine, saznalo se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slučajno. Dečak se poverio dvojici svojih bliskih prijatelja, koji su odmah sve preneli svojim roditeljima. Svesni ozbiljnosti situacije, oni su odmah obavestili dečakovu majku. Majka je, kako saznajemo, reagovala na prvu informaciju i odmah ispitala dečaka šta se događalo. Kada je saznala da je devet godina njen nevenčani suprug zlostavljao dečaka, ona je sa njim napustila kuću i prijavila ceo slučaj policiji.

Dečak je pred policijom ispričao da ga je očuh godinama zlostavljao na različite načine i primoravao ga čak i na seksualne odnose. Deo ovih iskaza uhapšeni R.Š. je priznao, pravdajući se da je samo objašnjavao dečaku pojedine termine. Međutim, R.Š. je negirao da je ikada primoravao dečaka na puni odnos.

Pred policijom, psiholozima i socijalnim radnicima ostao je zadatak da u narednom periodu utvrde detalje ovog slučaja.

H. D.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.