Sekirom ubila komšiju

Izvor: Politika, 28.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekirom ubila komšiju

Zorica Jovanović u četvrtak uveče usmrtila Srđana Krstića

Niš – Preksinoć oko 22 časa u Lalincu, selu u niškoj opštini, u kući svojih roditelja ubijen je Srđan Krstić (33), koji inače sa porodicom živi u selu Jasika, kod Kruševca. Krstića je usmrtila prva komšinica Zorica Jovanović, koja je potom mirno sačekala dolazak policije. U policijskom saopštenju navodi se da je posle hapšenja Zorica predata istražnim organima Okružnog suda u Nišu, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << joj je sudija Saša Bošković odredio pritvor i protiv nje pokrenuo istragu.
Ubistvo se dogodilo posle svađe između Zorice i Srđana, u porodičnoj kući Krstićevih roditelja. Prekjuče po podne su, saznali smo, iz Jasike u Lalinac došli Srđan Krstić sa suprugom i troje dece, ali i Zorica, koja je kod njih bila u gostima. Zorica i Srđan, koji se znaju još iz detinjstva, imali su zajednički i dobro razrađen posao – trgovali su na veliko i malo voćem i povrćem, i imali prodajne objekte u Nišu, Kruševcu i Jasiki. Preksinoć, pre tragičnog događaja, svi su bili u kući porodice Krstić, a onda je Srđanova supruga sa troje dece otišla do rođaka u selu. Posle svađe sa Srđanom, Zorica je izašla iz kuće, ali se brzo vratila sa sekirom u rukama. Nasrnula je na njega i zadala mu više udaraca sekirom po telu i jedan u glavu, nanevši mu smrtonosne povrede, od kojih je odmah preminuo.

Kako nam je rekao sudija Saša Bošković, koji vodi istragu o ovom ubistvu, Zorica Jovanović uporno ćuti i na taj način se, kaže sudija, brani.

Nezvanično se priča da je do sukoba između Zorice Jovanović i Srđana Krstića došlo zbog neregulisanih poslovnih obaveza i novca, mada se u Lalincu priča kako se Zorica nije udavala zbog ljubavne veze sa Srđanom.

T. Todorović

[objavljeno: 28.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.