Segedin: Uhapšen srpski državljanin zbog krijumčarenja 17 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2021, 10:20

Segedin: Uhapšen srpski državljanin zbog krijumčarenja 17 migranata

Patrole Nacionalne poreske i carinske službe Mađarske uhapsile su jutros jednog srpskog državljanina u Segedinu zbog sumnje da je pokušao da prokrijumčari 17 migranata u Mađarsku.

Kako je saopštila jutros Policija Mađarske, dvadesetpetogodišnjeg vozača kombija „Citroen Jumper” austrijskih registarskih oznaka, pripadnici ove službe zaustavili su jutros u 2.40 sati u unutrašnjosti Segedina.

Osim vozača, u vozilu je pronađeno i 17 migranata koji su se izjasnili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao sirijski državljani, ali nisu mogli pružiti verodostojan dokaz o svom identitetu ili zakonitosti svog boravka.

Vozač je, kako se navodi, sproveden do Kancelarije granične policije u Segedinu, gde je, pored određenog pritvora, procesuiran i zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovine ljudima.

U saopštenju se podseća da se u Mađarskoj trgovina ljudima, u zavisnosti od kvalifikacije, kažnjava kaznom zatvora od jedne do pet, odnosno od pet do petnaest godina zatvora.

Organizator ili izvršilac krivičnog dela može se kazniti zatvorom od deset do dvadeset godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.