Izvor: Politika, 03.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sečivom u srce

Zlatko Ocokoljić izdahnuo na putu do bolnice, potraga za ubicom, pritvoreno šest lica GUČA – Zlatko Ocokoljić (26), iz dragačevske varošice Kotraže, ubijen je u Guči, u noći između petka i subote, jednim ubodom u srce. Zločin se dogodio u tuči pola sata iza ponoći. Policijska uprava u Čačku privela je šestoricu učesnika u obračunu i nastavlja traganje za ubicom, koji još nije identifikovan.

Istražni sudija Okružnog suda u Čačku, Branislav Stanić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << posle uviđaja, saopštio je da su se sukobile dve grupe mladića, jedna iz Čačka a druga iz Kotraže, u Ulici Republike gde je u to vreme bio veliki broj saboraša i gostiju. Ocokoljić je zadobio jedan ubod nožem ili sličnim sečivom, ispod leve dojke u predelu srca, odmah je prevezen u čačansku bolnicu gde je primljen u 1.10 sati bez znakova života.

Policija u Čačku objavila je juče da je zadržala šest lica pod sumnjom da su počinila krivično delo učestvovanja u tuči u kojoj je, rukom zasad nepoznatog počinioca, usmrćen Ocokoljić. Zadržani su Nenad Dolović (19), Filip (20) i Boris Bodić (19), Slobodan Kuveljić (20) i Adam (21) i Goran Marjanović (19), svi iz Jezdine kod Čačka. Inspektori nastavljaju sa potragom i prikupljanjem podataka, broj zadržanih može da bude uvećan.

Nesrećni Ocokoljić je iz izbegličke porodice, koja se 1991. godine doselila iz Dubrovnika i živela u učiteljskim stanovima u Kotraži. Roditelji, Ljubica i Ratko, imaju još dva sina, Roberta i Jadranka, i u njihovom mestu govore da je reč o dobrim i vrednim momcima, koji su zarađivali radeći u zemljoradničkoj zadruzi u Kotraži. Ratku Ocokoljiću pozlilo je kad je saznao za sinovljevu smrt, pa mu je ukazana pomoć u bolnici u Guči.

G. O.

[objavljeno: 03.09.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.