Izvor: B92, 03.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušano 11 osumnjičenih za mito

Smederevo -- Istražni sudija u Smederevu saslušao 11 osumnjičenih da su davali i primali mito na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Istražni sudija je, po zahtevu javnog tužioca za proširenje istrage, saslušao Dejana Atanackovića iz Požarevca, Miroslava Galjka i Rajka Chosovića iz Kragujevca i Zorana Kovačevića iz Velike Plane.

Lukić je ranije saslušao i pritvorene Sašu Jovanovića iz Donje Livadice, profesora i člana gradskog veća Skupštine grada Dragana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bataveljića, prodekana za finansije Božina Blaškovića, profesora Draganu Petrović, šefa katedre za međunarodno pravo Ivana Čukalovića, dekana Sveta Purića i docenta Srđana Đorđevića.

Lukić je agenciji Beta rekao da je jedino Zoran Kovačević priznao sve što mu se stavlja na teret, dok se ostali brane ćutanjem ili poriču da su počinili krivična dela za koja se terete.

Istražni sudija je naveo da je Kovačević priznao da je dao novac i indeks Saši Jovanoviću iz Donje Livadice da bi položio ispite kod dekana Purića i prodekana Blaškovića.

Današnje saslušanje u slučaju "Indeks" trajalo je više od osam sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.