Izvor: Politika, 20.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušano 11 optuženih

Okrivljeni izjavili da ostaju pri odbranama koje su dali ranije U nastavku ponovljenog suđenja pripadnicima "zemunskog klana" veće Specijalnog suda kojem predsedava sudija Milimir Lukić saslušalo je juče još 11 optuženih.

Odbranu su ponovo dali Đorđe Slavković, Milan Jurišić Juriško, Dragan Miladinović, Slobodan Kovčić, Bojan Dolić, Darko Milić, Aleksandar Zdravković, Milan Drča, Srećko Trajković, Milan Jovanović i Milomir Kaličanin. Oni nisu ponavljali >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izjave koje su dali ranije, dok je većem predsedavao sudija Marko Kljajević, već je u sudnici konstatovano da ostaju pri onome što su rekli krajem 2004. i početkom 2005. godine, kada je ovaj postupak prvi put bio u fazi saslušanja okrivljenih.

Slavković je rekao da se ne oseća krivim za ubistvo Željka Bodiša i Ivice Jovanovića. Jurišić je izjavio da ostaje pri ranijoj odbrani za otmicu Slobodana Radosavljevića Bulke i ubistvo Gorana Trajkovića.

Najrečitiji je bio Miladinović, optužen za pomaganje u ubistvu Jovana Guzijana Cunera:

"Vi znate da ja nisam pripadnik 'zemunskog klana', to samo tužilac tvrdi da jesam. Robijam zbog Miladina Suvajdžića i život mi je uništen. U zatvoru nije nimalo prijatno. I ne razumem šta ovo znači sa pritvorom, stalno produžavaju, kakav neograničen pritvor, gde to ima?"

Kovčić, Dolić, Milić, Zdravković, Drča, Trajković i Jovanović izjavili su da se ne osećaju krivim za otmicu i smrt Slobodana Radosavljevića, dok je Kaličanin odbacio optužbe za umešanost u ubistvo Željka Škrbe i Nenada Batoćanina.

-------------------------------------------------------------------------

Maja Kovačević-Tomić: Opravdana ogorčenost

Sudije Specijalnog suda uložiće maksimalan napor da suđenje za ubistvo premijera Zorana Đinđića bude što pre privedeno kraju, izjavila je juče Maja Kovačević-Tomić, portparol suda.

"Sudije Specijalnog suda potpuno razumeju ogorčenost javnosti i reakciju supruge pokojnog premijera. Odlazak sudije Marka Kljajevića pred kraj suđenja smatramo neodgovornim pred javnošću koja s pravom očekuje da sazna istinu o ubistvu premijera. Odlazak jednog sudije neće zaustaviti ni sud, ni suđenje", rekla je portparol suda.

D. Čarnić

[objavljeno: 20.09.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.