Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušani svedoci u slučaju "Kovačević"

BEOGRAD - Istražni sudija Drugog opštinskog suda u Beogradu Snežana Stojanović, u predmetu protiv osumnjičenih Miladina Kovačevića, Igora Miloševića i Slobodana Nenadovića, saslušala je svedoke Sanela Softića, Loren Levi i Rozaliju Sančez, saopšteno je večeras iz tog suda.

Saslušanje svedoka putem video konferencijske veze trajalo je gotovo pet sati, navodi se u saopštenju i ističe da je za sutra predviđeno saslušanje svedoka Brajana Štajnhauera.

Očevici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i svedoci tuče, koja se dogodila 4. maja prošle godine u bostonskom studentskom klubu, kada je povređen Šrajnhauer, svedočili su "iza zatvorenih vrata", pošto javnosti nije dozvoljeno prisustvo sprovođenju istražnih radnji.

Saslušanjem svedoka iz SAD nastavljen je krivični postupak protiv Kovačevića, posle višemesečnog prekida.

Drugi opštinski sud vodi istragu i protiv bivših konzula i vicekonzila Srbije u Njujorku Slobodana Nenadovića i Igora Miloševića.

Nenadović i Milošević se sumnjiče da su Kovačeviću pomogli da iz SAD pobegne u Srbiju, nakon što je pušten iz pritvora, tako što su mu izdali privremenu putnu ispravu, iako su znali da je protiv njega američko pravosuđe pokrenulo krivični postupak.

Američki pravosudni organi nedavno su diplomatskim putem, po zamolnici suda, Drugom opštinskom sudu dostavili dokumentaciju o tom slučaju.

Američki državni tužilac formalno je ustupio "predmet Kovačević" srpskom pravosuđu početkom aprila, posle dogovora sa Vladom Srbije, koja je porodici Štajnhauer uplatila 900.000 dolara na ime troškova lečenja njihovog sina.

Protiv Kovačevića je prethodno paralelno vođena istraga i u SAD i u Srbiji, pošto je, posle puštanja iz pritvora u Bostonu, uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku, pobegao u Srbiju.

Nakon višemesečnih pregovora sa predstavnicima SAD, srpska vlada je dogovorila plaćanje odštete i preuzimanje krivičnog gonjenja Kovačevića od američkih pravosudnih organa.

Kovačević se sumnjiči za nanošenje teških telesnih povreda Štanhaueru 4. maja 2008. godine, tokom tuče u Bostonskoj studentskoj diskoteci, kao i zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju i falsifikovanje isprave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.