Izvor: Blic, 15.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušani rezervisti iz Kuršumlije zbog lepljenja uvredljivih plakata

Veći broj rezervista iz Kuršumlije priveden je danas na informativni razgovor zbog sumnje da su grad izlepili plakatima u kojima se jedan od učesnika lokalnih izbora vređa na nacionalnoj osnovi.



U spornom plakatu postavljeno je pitanje "Da li građani Kuršumlije više veruju velikom Srbinu Miloševiću", predsedniku organizacije rezervista "Toplički gvozdeni puk, ili "malom Hrvatu Cahunu", koji predvodi lokalnu odborničku listu "Zajedno za Kuršumliju".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Lider odborničke liste "Zajedno za Kuršumliju" Đura Cahun izjavio je da je bio šokiran kada je video plakat u kome se njegovo ime pominje u nacionalističkom kontekstu. On je dodao da je slučaj prijavio policiji i da je obavestio javnog tužioca.

U toku prepodneva, u vezi sa plakatima kuršumlijska policija je na informativni razgovor privela četvoricu rezervista. Među privedenima je bio i predsednik "Topličkog gvozdenog puka" Dejan Milošević.

"Koliko je meni poznato, niko od rezervista nije kreirao i lepio taj plakat. Pozvali su me na informativni razgovor verovatno zato što moje prezime stoji na njemu", rekao je Milošević.

Predstavnici odborničke liste "Zajedno za Kuršumliju" najavili su da će povodom tog slučaja, u kojem se ime njihovog člana pominje u nacionalističkom kontekstu, sazvati konferenciju za štampu.

Istovremeno podneta je i krivična prijava protiv nepoznatih počinilaca koji su grad oblepili tim plakatima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.