Izvor: Blic, 26.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušan guverner Radovan Jelašić

Saslušan guverner Radovan Jelašić

Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije, saslušan je juče pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu kao svedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv Dejana Simića i Vladana Zagrađanina, osumnjičenih za primanje, odnosno davanje mita.

NBS je saopštila da je u izjavi, koja je trajala oko tri i po sata, guverner Jelašić detaljno objasnio slučaj 'Kreditno-eksportne banke' i postupak kontrole koji je sprovela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << NBS, a kojim je oduzeta dozvola za rad ovoj banci.

Pred istražnim sudijom guverner NBS je objasnio način funkcionisanja kontrole banaka, osiguravajućih društava i lizing kompanija, sa posebnim osvrtom na 'TBI Dunav' i 'TBI lizing', navodi se u saopštenju.

Kako 'Blic' saznaje, guverner je rekao da nikada nije sreo Vladimira Cizelja, koordinatora 'Kardana', u Srbiji, ni Sekulu Pijevčevića, direktora KEB-a, što se poklapa i sa njihovim ranijim izjavama. U vezi sa Dejanom Simićem Jelašić je rekao da nema nikakvih saznanja ni o davanju ni o primanju mita.

N. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.