Saslušan Radosavljević

Izvor: B92, 30.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušan Radosavljević

Nikola Radosavljević (Beta)

Jabukovac -- Osumnjičeni za ubistvo devet i ranjavanje dve osobe u selu Jabukovac saslušan je u niškoj bolnici. Njegovo i stanje povređenih stabilno.

Istražni sudija Okružnog suda u Negotinu Dragica Singurilović, koja je saslušala Radosavljevića, izjavila je agenciji Beta da će u toku sutrašnjeg dana otvoriti istragu o slučaju Jabukovac. Zamenik Okružnog javnog tužioca Radoslav Nedeljković rekao je Beti da je Radosavljević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saslušan u prisustvu branioca.

Nedeljković je rekao da je rano govoriti o sadržaju daljeg postupka, sve dok ne bude dobio rešenje o sprovodjenju istrage. Dodao je da je neizvesno da li je Radosavljević sposoban da se zbog zdravstvenog stanja brani i da iskaz.

"Konsultovali smo se sa lekarima koji su odobrili saslušanje, nakon čega je on izneo odbranu. Na istražnom sudiji je da sada donese rešenje o sprovodjenju istrage i da prihvati predlog za pritvor", rekao je Nedeljković.

Zamenik direktora Hirurške klinike niškog Kliničkog centra Dragoslav Miljković rekao je da je saslušanje trajalo oko sat vremena.

"On je potpuno komunikativan, razgovara sa osobljem", rekao je Miljković za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, i stanje dvoje ranjenih koji su smešteni na nišku hirurgiju takođe je stabilno i tokom dana ili sutra oni bi mogli da sa intenzivne nege budu premešteni na opšte odeljenje klinike.

Siniša Badžikić (36) i Vanuca Baderević (70) koje je Radosavljević ranio u petak, danas su napustili intenzivnu negu Hirurške klinike u Nišu i njihovo stanje takođe je stabilno.

U selu Jabukovac, pored Negotina, u petak je ubijeno devet slučajnih prolaznika - četiri žene i pet muškaraca. Sve žrtve su se zatekle na ulici kada je Radosavljević pucao na njih.

Oštriji zakon o nošenju oružja

Ministar policije Dragan Jočić izjavio da bi trebalo pooštriti zakone koji se odnose na nošenje oružja.

U Jabukovcu kraj Negotina juče je sahranjeno devet osoba koje je u petak ubio njihov komšija Nikola Radosavljević. Sahranama je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić, koji je najavio pooštravanje propisa o nošenju oružja.

"Taj zločin nije mogao da bude sprečen, ostaje samo da odamo poštu žrtvama i da se trudimo da činimo sve da sprečimo da se nešto tako ponovi", kaže on.

"Zakon o dobijanju oružja postoji, stupio je na snagu pre nekoliko godina. Mora se položiti, doneti lekarsko uverenje. Ne znam, možda bi trebalo pooštriti izdavanje oružnog lista i za puške i za pištolje i treba da radimo na tome da svakom ko napravi neki incident oružje bude oduzeto. To je prevencija", kaže ministar.

U Negotinu je juče proglašen Dan žalosti, a Nikola Radosavljević, koji je u petak veče usmrtio devetoro ljudi i ranio dvoje, i dalje je u niškoj bolnici posle pokušaja da sebi oduzme život.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.