Izvor: Blic, 28.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušan Ivica Dačić

Saslušan Ivica Dačić

U istrazi protiv Dejana Simića, bivšeg viceguvernera Narodne banke Srbije, i Vladana Zagrađanina, funkcionera Socijalističke partije Srbije, koji su osumnjičeni za primanje i davanje mita, juče je u svojstvu svedoka saslušan Ivica Dačić, predsednik Glavnog odbora SPS-a.

Kako 'Blic' saznaje, Dačić je u svedočenju koje je trajalo oko sat i po rekao da je na Zagrađaninov poziv s njim krenuo u kućnu, prijateljsku posetu Dejanu Simiću. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Budući da, kako je rekao, prvi put ide u njegovu kuću, poneo mu je i flašu vina. Dačić je takođe naveo da je kod Simića posedeo oko pola sata i potom otišao na sastanak posvećen Kosovu i Metohiji.

Prema rečima istražnog sudije Novice Mihajlovića, u ponedeljak će se znati ko će dalje svedočiti u ovoj istrazi. Biće saslušani još neki radnici NBS i predstavnici 'TBI grupe' od koje je navodno tražen mito, rekao je Mihajlović i dodao da će u istrazi biti čitani transkripti telefonskih razgovora učesnika afere, koje je snimala policija.

R. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.