Saši sada lakše

Izvor: Politika, 12.Maj.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saši sada lakše

Posle reportaže u našem listu o desetočlanoj porodici, rukovodstvo firme „Vapeks” iz Preljine zaposlilo Sašu Marjanovića, oca osmoro dece

Gornji Milanovac – Sašu Marjanovića smo zatekli u pogonu firme „Vapeks", u Preljini kod Čačka. Radi već dva meseca, prima platu, zadovoljan je – drugi čovek, takoreći.

– Ne mogu da vam opišem radost kad su me pozvali na razgovor o poslu. U početku sam vozio kamion, ali su me premestili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u proizvodnju, tako da sam sad svakodnevno kući sa decom. Plaćen mi je prevoz, imam besplatan obrok u preduzeću i zadovoljan sam zaradom. Hvala „Politici" i „Vapeksu" – kaže nam Saša.

Kad smo, sredinom oktobra, objavili neveselu priču o Marjanovićima, Danijeli i Saši, roditeljima osmoro dece, oglasili su se, skromnim novčanim pošiljkama, naši čitaoci iz Beograda, Novog Sada, Kruševca i drugih mesta. Kozmetika „Božen" je, svih osmoro mališana, pred prvi sneg, obukla „od glave do pete". Ali, stalnih prihoda za život nije bilo, jer oba roditelja su bez zaposlenja, uz to i podstanari. Bilo je i nagoveštaja da bi Saša mogao da dobije posao u Gornjem Milanovcu, ali je sve ostalo samo na nagoveštajima. Dobra vest za Marjanoviće stigla je iz Preljine, gde su rukovodeći ljudi firme „Vapeks" (većinski ruski kapital) pročitali u „Politici” reportažu o ovoj desetočlanoj porodici.

– Kad god možemo, primamo nove radnike, gledajući da zadovoljimo interes preduzeća, a to znači vredne, radne i odgovorne. Napis u „Politici" je, priznajemo, doprineo da, ovog proleća, zaposlimo Sašu Marjanovića, oca osmoro dece. On će, svojim radom, verujemo, dokazati da je zaslužio poverenje – ističe za naš list Dušan Jovanović, prvi čovek u rukovodećem timu „Vapeksa".

B. Lomović

[objavljeno: 12/05/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.