Šarićev saradnik pušten kući

Izvor: B92, Beta, 12.Feb.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarićev saradnik pušten kući

Podgorica -- Draško Vuković, osumnjičen da je kao pripadnik klana Darka Šarića učestvovao u švercu kokaina, predao se beranskoj policiji i nakon date izjave pušten je kući.

Crnogorska policija saopštila je da je od Vukovića uzela izjavu u okviru međunarodne policijske saradnje u vezi sa operacijom "Balkanski ratnik", koja se tiče zaplene više od dve tone kokaina u Južnoj Americi. U saopštenju policije se navodi da je policija, posle uzimanja izjave tu osobu pustila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kući.

Prema Vukoviću, kako je saopšteno, "dalje eventualne mere" će biti preduzete u skladu sa zakonima Crne Gore, na osnovu komunikacije sa nadleznim organima država koje potražuju ovo lice i obaveza koje proističu iz članstva crnogorske policije u Interpolu.

Kako B92 nezvanično saznaje Vukovića, osim Srbije, traže i Urugvaj, Argentina i Danska. Ministarstvo pravde Srbije, međutim, nije ni dobilo obaveštenje da je Draško Vuković lišen slobode.

U Ministrastvu su za B92 rekli da praksa ne postupanja po zahtevima srpskih pravosudnih organa kada je u pitanju organizovani kriminal pokazuje da ne postoji kvalitetna saradnja dve države.

Kako je ranije danas preneo Radio Slobodna Evropa, u Beranama se tragalo i za Borisom Labanom, sa kojim je policija bila u kontaktu i, prema nezvaničnim saznanjima TV "Vijesti", pregovarala o predaji.

Vuković i Laban su pre dva meseca saslušavani u beranskoj policiji, ali tada nisu zadržani u pritvoru, jer za njima nije bila raspisana međunarodna poternica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beguncu poklonili slobodu

Izvor: Večernje novosti, 12.Feb.2010

I treći Crnogorac sa poternice Interpola, koju je raspisala Srbija, iz beranske policije po nalogu "nadležnih" pušten kući. Draško Vuković, po drugi put, u MUP dao samo izjavu. Pregovori o predaji sa Borisom Labanom

Nastavak na Večernje novosti...

Šarićev pomagač se predao policiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2010

PODGORICA - Draško Vuković, osumnjičen za učešće u švercu više od dve tone kokaina, kao član klana Darka Šarića, predao se jutros beranskoj policiji, javila je podgorička TV Vijesti. U saopštenju policije se navodi da je policija, posle uzimanja izjave tu osobu pustila kući...Homen: Puštanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Saslušan Šarićev jatak

Izvor: TimockeVesti.net, 12.Feb.2010

Posle uzimanja izjave policija u Beranama pustila na slobodu Draška Vukovića, osumnjičenog da je kao član klana Darka Šarića učestvovao u švercu više od dve tone kokaina.

Nastavak na TimockeVesti.net...

Osumnjičeni za šverc kokaina pušten kući

Izvor: Beta, 12.Feb.2010

PODGORICA, 12. februara 2010. (Beta) - Draško Vuković iz Berana koji je osumnjičen za ucecšće u švercu više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, predao se u petak ujutru crnogorskoj policiji, a nakon saslušanja pušten je kući, navodi se u saopštenju policije...Crnogorska policija uzela...

Nastavak na Beta...

Nakon uzete izjave Šarićev pomagač pušten kući

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2010

PODGORICA - Draško Vuković, osumnjičen za učešće u švercu više od dve tone kokaina, kao član klana Darka Šarića, predao se jutros beranskoj policiji, javila je podgorička TV Vijesti. U saopštenju policije se navodi da je policija, posle uzimanja izjave tu osobu pustila kući...Homen: Puštanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Oslobođen Šarićev jatak

Izvor: RTS, 12.Feb.2010

Posle uzimanja izjave policija u Beranama pustila na slobodu Draška Vukovića, osumnjičenog da je kao član klana Darka Šarića učestvovao u švercu više od dve tone kokaina...Crnogorska policija uzela je izjavu od Draška Vukovića iz Berana u okviru međunarodne policijske saradnje u vezi sa...

Nastavak na RTS...

Preko Mila do slobode

Izvor: Kurir, 13.Feb.2010, 09:01

BEOGRAD - Draško Vuković, osumnjičen da je kao član klana Darka Šarića učestvovao u švercu više od dve tone kokaina, predao se juče ujutro policiji u Beranama, a već po podne je pušten. Crnogorska policija saopštila je da je uzela izjavu u okviru međunarodne policijske saradnje u vezi sa...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.