Šarić u šiframa pretio preko novina

Izvor: B92, Tanjug, 13.Apr.2010, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić u šiframa pretio preko novina

Darko Šarić (Tanjug, arhiva)

Beograd -- Darko Šarić se o pretnjama funkcionerima u Srbiji šifrovanim porukama sa saradnicima dopisivao preko "Pljevaljskih novina", saznaje B92.

Darko Šarić i njegov narko kartel su razmenjivali šifrovane poruke preko tekstova u novinama, a kako B92 saznaje, jedne od njih su "Pljevaljske novine". U ovim novinama, u kojima je inače direktorka supruga Šarićevog advokata, to demantuju. Kako saznajemo, pretnje državnim funkcionerima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počele su posle odluke države o oduzimanju imovine Šarićevom narko klanu.

Šifrovanim porukama u "Pljevaljskim novinama”, kako B92 saznaje, Darko Šarić i njegovi saradnici su razmenjivali poruke kojima su upućivane pretnje državnom vrhu Srbije.

Direktorka ovih novina Vela Mićković, inače supruga Josifa Mićkovića koji je advokat Darka Šarića, kaže da nikakvog dopisivanja nije bilo.

"Tog dopisivanja mi nemamo u našem listu, ja ne znam o čemu vi pričate. Ne znam da se pominju 'Pljevaljske novine’. Ko je pronašao ta dopisivanja, može nas obavijestiti, pa ćemo i mi na tu temu moći razgovarati. Dakle, mi takvih informacija nemamo da se bilo ko dopisivao”, kaže Vela Mićković.

Kako B92 saznaje, vođa narko kartela Darko Šarić čak je i pronašao način da državnim organima pošalje konkretnu rečenicu upozorenja – "Nemojte da dižete optužnicu”.

Na objavljivanju optužnice u Specijalnom sudu, Miljko Radisavljević nije želeo da komentariše navode o pretnjama koje su, kako prenose mediji, i njemu upućene.

Radisavljević kaže da veruje u organe koji su po zakonu dužni da osiguraju bezbednost svih građana, pa i "bezbednost specijalnog tužioca".

Kako saznajemo, prve pretnje su počele da stižu pre tri meseca kada je počelo oduzimanje imovine narko klanu.

Zamenik predsednika Dušan Bajatović je izjavio da "nivo pretnji i saznanja" obaveštajnih službi ukazuje da bi bezbednost predsednika Srbije Borisa Tadića i drugih funkcionera mogla da bude ugrožena.

"Sve to pokazuje da borba protiv kriminala koju je počela država Srbija ima značajne rezultate i da smo u bitnoj meri nagazili pravu stvar, jer da nije tako, ne bi bili toliki otpori i tolike pretnje", rekao je on.

Nedavno smenjeni predsednik Odbora za bezbednost Dragan Todorović kaže da je na ugroženost državnih funkcionera i ranije ukazivao, ali da se poslanicima na sednicama samo servirala slatka istina.

"Kod nas je situacija izuzetno teška kada je u pitanju bezbednost, lična i imovinska, i kada su u pitanju institucije države. Još jedan problem je da li neko od strane vlasti, sa informacijama sa kojima raspolaže i činjenicama, sprečava da se neke stvari otkriju i tu je najveći problem", rekao je Todorović.

Mere obezbeđenja državnih funkcionera kojima se preti su podignute na najviši nivo, a mediji spekulišu i o novim oblicima njihovog obezbeđivanja, među kojima je i kupovina novih blindiranih automobila.

Direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević kaže da se predsednik države mora na najvišem nivou štititi bez obzira na to postoje li pretnje.

Dimitrijević je kazao da je neophodno pružiti bezbednost državnicima ne samo zbog iskustva sa ubistvom Zorana Đinđića, nego i zato što u celom svetu postoji "ogroman broj ludaka" koji hoće da ubiju predsednika.

Srpski mediji od početka godine spekulišu da se Šarićev narko kartel neće lako odreći imovine koja mu se polako oduzima.

Takođe se navodilo i da Šarić i njegovi saradnici imaju tesne veze sa pojedincima u samom MUP-u Srbije, ali i u drugim državnim organima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šarić u šiframa pretio preko novina

Izvor: S media, 13.Apr.2010

Darko Šarić se o pretnjama funkcionerima u Srbiji šifrovanim porukama sa saradnicima dopisivao preko “Pljevaljskih novina”, saznaje B92. ..Darko Šarić i njegov narko kartel su razmenjivali šifrovane poruke preko tekstova u novinama, a kako B92 saznaje, jedne od njih su “Pljevaljske novine”....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.