Šarić povezan sa klanom Keljmendi

Izvor: Politika, 12.Jun.2010, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić povezan sa klanom Keljmendi

Saradnici odbeglog Pljevljaka njegovim novcem otvorili piceriju „Mama mia” na Palama

Ba­nja­lu­ka – Tro­ji­ca bli­skih sa­rad­ni­ka nar­ko-bo­sa iz Sr­bi­je Dar­ka Ša­ri­ća bo­ra­vi­li su ne­ko­li­ko me­se­ci u Kan­to­nu Sa­ra­je­vo kod lju­di bli­skih kla­nu Kelj­men­di. Vi­ken­de su pro­vo­di­li na Ja­ho­ri­ni, a u Pa­la­ma su otvo­ri­li pi­ce­ri­ju „Ma­ma mi­ja” ko­jom ga­zdu­je Sreć­ko Trif­ko­vić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pre­neo je u ju­če­ra­šnjem bro­ju „Glas Srp­ske”.

Pre­ma sa­zna­nji­ma ba­nja­luč­kog li­sta, do­bi­je­nim od is­tra­žnih or­ga­na Sr­bi­je, ra­di se o iz­ve­snom Ba­ji­ću, zva­nom Ba­ja, dok su dru­ga dvo­ji­ca bra­ća iz Pri­je­po­lja, a pi­ce­ri­ju su otvo­ri­li Ša­ri­će­vim nov­cem. „Bra­ća Dar­ko i Du­ško Ša­rić pro­šle go­di­ne su sa po­ro­di­ca­ma de­set da­na pro­ve­li u So­ko­cu kod jed­nog po­zna­tog li­ca iz kri­mi­nal­nog mi­ljea. Bi­li su i če­sti go­sti pa­ljan­skog ka­fi­ća „Džet set”. Do­ne­dav­no su na Fej­sbu­ku bi­le i fo­to­gra­fi­je nji­ho­vog auto­mo­bi­la, ame­rič­kih re­gi­stra­ci­ja, ali su po­vu­če­ne”, tvr­di ne­i­me­no­va­ni iz­vor ba­nja­luč­kog li­sta.

„No­će­nja u 'Ter­ma­gu' pla­ti­li su 4.500 ma­ra­ka. Si­gur­no je da su tu bi­li do pre de­set da­na. Sreć­ko Trif­ko­vić vo­zi nji­ho­vo te­ren­sko vo­zi­lo, a on je ne­dav­no pre­tu­čen u dis­ko­te­ci 'Enig­ma'. To se do­vo­di u kon­tekst su­ko­ba sa lo­kal­nim kri­mi­nal­ci­ma i kon­ku­ren­ci­jom u po­slu, jer 'Ma­ma mi­ja' od­lič­no ra­di”, na­vo­di iz­vor ba­nja­luč­kom li­stu.

Pre­ma po­da­ci­ma srp­ske po­li­ci­je, po­ro­di­ca Kelj­men­di sa Ko­so­va je glav­ni fi­nan­si­jer i or­ga­ni­za­tor pro­me­ta ko­ka­i­na i he­ro­i­na, ko­ji u Peć sti­žu auto­bu­si­ma iz Is­tan­bu­la i Al­ba­ni­je, a za­tim se, pre­ko Pe­ći i Ro­ža­ja, do­pre­ma­ju u No­vi Pa­zar, a oda­tle u ze­mlje za­pad­ne Evro­pe. Ovaj klan či­ne Na­ser Kelj­men­di i nje­go­va tro­ji­ca si­no­va, Be­snik, Li­ri­don i El­vis, kao i Na­se­rov brat Re­dže­pi.

Na­ser Kelj­men­di u Pe­ći po­se­du­je 13 ben­zin­skih pum­pi ko­je mu slu­že kao pa­ra­van za ba­vlje­nje šver­com dro­ge, naf­te i naf­ti­nih de­ri­va­te, a po­sled­njih pet go­di­na glav­no se­di­šte mu je nje­gov ho­tel „Ka­sa gran­de“ u Sa­ra­je­vu. Pro­tiv Na­se­ra Kelj­men­di­ja i nje­go­vih si­no­va po­kre­ta­no je ne­ko­li­ko is­tra­ga, ali ni­jed­na ni­je re­zul­ti­ra­la po­di­za­njem op­tu­žni­ce.

M. A.

objavljeno: 13/06/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.