Šarić i Keljmendi prali milione na lažnom šećeru

Izvor: Glas javnosti, 07.Jun.2012, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić i Keljmendi prali milione na lažnom šećeru

BANJALUKA - Kriminalne grupe Darka Šarića i Nasera Keljmendija fiktivnim uvozom ogromnih količina šećera u Bosnu i Hercegovinu (BiH) tokom 2007. godine oprale su na desetine miliona konvertibilnih maraka.

Nezavisne novine, pozivajući se na izvor blizak Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, pišu da postoje dokumenti da je 2007. godine uvezeno 38 puta više šećera od uobičajene količine od 35.000 tona i da je neopaženo prošao uvoz dovoljan za 150 miliona stanovnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kao i da se sumnja da su to uradile kriminalne grupe Šarića i Keljmendija.

S tim podacima upoznate su i sve bezbednosno-obaveštajne agencije u BiH, ali, kako navodi lost, pet godina nakon otkrivanja rekordnog uvoza šećera rezultata nema.

Izvor blizak MUP RS navodi da je u to vreme Zoran Ćopić, za koga se sumnja da je Šarićev najbliži saradnik i "knjigovođa", bio vlasnik nekoliko poljoprivrednih preduzeća u Srbiji među kojima i šećerane u Sremskoj Mitrovici.

Isti izvor podseća da se taj šećer nikada nije pojavio u BiH, a papiri pokazuju da su ga uvezle firme iz Federacije BiH, i da zato MUP RS nije nadležan da sprovodi istragu u vezi s ovim slučajem.

Keljmendija je Stejt department prošle nedelje označio kao vođu najorganizovanije kriminalne grupe za trgovinu drogom na Balkanu, stavio ga na "crnu listu" kao prvu osobu u Evropi po opasnosti za SAD i blokirao svu njegovu imovinu u SAD.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Šarić i Keljmendi prali milione na lažnom šećeru

Izvor: Kurir, 07.Jun.2012

Godine 2007. uvezeno 38 puta više šećera od uobičajene količine od 35.000 tona, a neopaženo prošao uvoz dovoljan za 150 miliona stanovnika..BANJALUKA - Kriminalne grupe Darka Šarića i Nasera Keljmendija fiktivnim uvozom ogromnih količina šećera u Bosnu i Hercegovinu (BiH) tokom 2007. godine...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.