Šarić bombom svetio brata

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2010, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić bombom svetio brata

Ubistvo Dragana Lukovića u Cirihu 2006. godine pokušano je u ime osvete za likvidaciju brata Darka Šarića, koji je osam godina ranije izrešetan u Amsterdamu, pišu beogradski mediji. Prema tim izvorima, pokušaj ubistva Lukovića u Švajcarsku plaćen je sa pola kilograma "pentrita" upućenog iz Crne Gore.

Ta priča počela je kada je Zdravko Kešeljević, brat od tetke Darka Šarića, rodom iz Danilovgrada, u januaru 1998. godine ubijen ispred banke u Amsterdamu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Kešeljević je ubijen usred dana i to pred očima Darka Šarića koji je s njim stajao na ulici. Zločin je snimljen kamerama, ali je godinama bio nerasvetljen.

Policija je na kraju došla do imena Dragana Lukovića iz Bijelog Polja i njegovog prijatelja Miška Perića iz Mojkovca.

Perić je zbog ubistva Šarićevog brata uhapšen 2002. godine u Švajcarskoj. Motiv ubistva bio je navodno novac, koji su Perić i Luković dugovali Šarićevom bratu, piše beogradski "Blic".

Dnevnik piše da se ispostavilo da za hapšenje Dragana Lukovića nije bilo dokaza, ali da to nije smetalo onima koji su u ime osvete naredili da on bude ubijen.

Tako je pod Lukovićev "mercedes" postavljeno je 482 grama plastičnog eksploziva "pentrit", koji je trebalo da bude aktiviran karticom 064 mobilne mreže, kupljenoj u Srbiji.

Luković je, međutim, primetio eksploziv i odmah pozvao švajcarsku policiju. Reč je o eksplozivu za inicijalne kapisle i kumulativna punjenja, pa je švajcarska policija za deaktiviranje koristila robota. Najpre je blokiran rad svih mobilnih telefona u kraju, a zatim je specijalnom metodom, eksplozivna naprava zaleđena. Prema nezvaničnim informacijama, "pentrit" je ukraden iz objekata vojske u Beranama.

Sve podatke o ovom zločinu švajcarska policija je 2006. dostavila italijanskoj policiji, koja je daljom istragom potom počela da razotkriva jednog po jednog saradnika Darka Šarića. Najpre je otkriven Nebojša Joksović, kod koga je nađeno više kilograma kokaina, zatim Branislav Tunjić, a sve se zavrišilo zaplenom oko 200 kilograma kokaina u Pizi. To je bio prvi korak u akciji "Balkanski ratnik", a kasnije su usledile zaplene u Urugvaju i Argentini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.