Izvor: Blic, 22.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šare nas je odveo do Stambolića

Šare nas je odveo do Stambolića

Branko Možgon, bivši pomoćnik načelnika beogradske policije, izjavio je na jučerašnjem suđenju za ubistvo Ivana Stambolića da je Nenad Šare, zvani Škene, svedok saradnik na ovom suđenju, odveo policiju 27. marta pretprošle godine na Frušku goru i pokazao gde je zakopan Stambolić.

- Jadranko Petković, načelnik Uprave kriminalističke policije, rekao mi je tog dana da je došlo do bitnih pomaka u saslušanju Škeneta. Škene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ispričao da je sa još nekoliko ljudi pratio Stambolića, da su ga jednog jutra startovali, odvezli na Frušku goru, ubili, ubacili u jamu, polili je krečom i zakopali. Održali smo sastanak sa tužiocem Jovanom Prijićem i policajcima iz krvnih delikata, da bismo zatim poslali timove na Frušku goru. Škene im je pokazao gde je ubijen i zakopan Stambolić. Ja sam sa Prijićem došao predveče, kada je leš već bio iskopan. Tamo smo zatekli naše timove, kao i istražnog sudiju, tužioca i advokata iz Sremske Mitrovice koji su prisustvovali uviđaju - ispričao je Možgon.

Optuženi Milorad Ulemek Legija zatražio je od suda da pozove Zorana Mijatovića, nekadašnjeg zamenika Gorana Petrovića, načelnika RDB-a, 'kako bi pomogao sudu pošto Petrović to nije hteo kada je svedočio'. Legijin advokat Slobodan Milivojević tražio je saslušanje Milana Obradovića, bivšeg načelnika beogradske policije, Jadranka Petkovića i Vlade Miomanovića, šefa krim-tehnike beogradske policije. Sud će o tome odlučiti naknadno.

N. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.