Šaranoviću 30 godina zatvora za ubistvo advokata

Izvor: RTS, 13.Nov.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaranoviću 30 godina zatvora za ubistvo advokata

Viši sud u Beogradu osudio je na 30 godina Vladimira Šaranovića povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru. To je prva presuda za ubistvo nekog advokata u Srbiji.
To je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.
Vladimir Šaranović je osuđen za krivična dela teško ubistvo i neovlašćena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, jer je u stanu kojem je živeo sa suprugom pronađena izvesna količina marihuane.
Sud smatra da je Šaranović znao da ubija advokata, u vezi sa njegovim poslom, a advokaturu je sud opredelio kao delatnost od javnog interesa.
Tokom suđenja, Šaranović je negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.
U svojoj završnoj reči, obratio se udovici advokata Anji Zrelec navodeći da mu je žao njenog supruga, ali da on nema ništa sa ubistvom.
Priznao je krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.
Slučaj se dovodi u vezu sa Zrelecovim zastupanjem Vladimirovog rođaka iz Crne Gore Slobodana Šaranovića, ubijenog u Budvi 2017. godine.
Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Vladimir Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara 2017. godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.
Optužen je da iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru.
Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šaranoviću 30 godina zatvora za ubistvo advokata Zreleca

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2019

Viši sud u Beogradu prvostepeno je osudio Vladimira Šaranovića na 30 godina zatvora zbog ubistva beogradskog advokata Vladimira Zreleca, prenela je televizija N1...Šaranović je osuđen za krivično delo teško ubistvo, a sud je procenio da se Zrelec kao advokat bavio poslom od javnog interesa, zbog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.