Izvor: B92, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarančić: Bezbednost najvažnija

Beograd -- Na otvorenoj pruzi Beovoza između železničkih stanica Pančevo-Varoš i Vojilovica pronađen je mrtav R.P. iz Pančeva.

Prema saopštenju policije, on je pronađen u subotu u 17 časova i 35 minuta, sa glavom pored šina. Mašinovođa Beovoza nije ga video u trenutku kada se dogodila nesreća i još uvek nije poznato da li je u pitanju samoubistvo ili je to bio nesrećni slučaj, kažu u policiji.

Podsetimo, juče su se u Beogradu dogodile dve železničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nesreće u kojima su povređene 24 osobe.

Gostujući u vestima televizije B92 direktor Železnica Srbije, Milanko Šarančić rekao je da se u železnici najviše pažnje posvećuje bezbednosti putnika i izgradnji novih pruga ali i da naša železnica ne zaostaje za onima iz okruženja.

"Naše pruge i naši vozovi nisu ništa više ni manje sigurni nego što su to vozovi ili pruge železnica okolnih zemalja. Ono što je postulat u železničkom saobraćaju kod nas je da se vodi računa o bezbednosti putnika i uopšte robe u transportu u kargo delu", rekao je Šarančić

"Radimo na tome i mislim da u odnosu na obim saobraćaja koji je više nego dupliran u poslednje tri ili četiri godine da smo ispunili mnogo toga da do ovih incidenata pogotovo sa najtežim posledicama ne dođe, odnosno da ih bude što manje", naveo je direktor Železnica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.