Saradnja RTV-a i RTS-a biće još intenzivnija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2018, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja RTV-a i RTS-a biće još intenzivnija

Saradnja Radio-televizije Vojvodine i Radio-televizije Srbije, biće još intenzivnija, a sve u cilju pružanja boljeg iskustva građanima, poruka je sa prve zajedničke sednice programskih saveta dva javna servisa. Članovi saveta pozvali su građane da učestvuju u javnim raspravama o radu RTV-a i RTS-a, koje počinju 30. oktobra.

Na zajedničkoj sednici programskih saveta RTS-a i RTV-a, razmenjivana su iskustva, ali su dogovoreni i konkretni koraci buduće saradnje. S obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na to da značajnu ulogu u kreiranju programa i RTS-a i RTV-a imaju građani, planirane su i javne rasprave o radu javnih servisa.

"Održali smo prvu zajedničku sednicu posvećenu iskustvima u radu programskih saveta, posvećenu planiranju ciklusa javnih rasprava za 2018. godinu. Izuzetno smo zadovoljni kako saradnja napreduje i sigurna sam da ovo neće biti jednokratno okupljanje", kaže Maja Petrović, predsednica Programskog saveta RTV-a.

A Milivoje Pavlović, predsednik Programskog saveta RTS-a, ističe:

"Pozvali smo građane da učestvuju, slobodno, odgovorno, otvoreno u javnoj raspravi koja uskoro počinje, da ocenjuju rad javnog servisa i da artikulišu svoje ideje i predloge kako da se ta značajna funkcija obavlja što uspešnije. Verujem da će rasprava biti dobra."

Programski saveti trebalo bi da imaju veću ulogu u okviru programskog sadržaja javnih servisa, ocenio je državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, Aleksandar Gajović.

"Mislim da danas se zahteva mnogo viši uticaj programskih saveta na sadržaj, ja čak mislim da oni treba da promene ime u Programski odbor, a ne savet, jer će time mnogo više doprineti poboljšanju programa", smatra Aleksandar Gajović.

Do takve promene moglo bi da dođe naredne godine, kada će se menjati Zakon o medijskim javnim servisima, kaže Gajović, objašnjavajući da, prema evropskom iskustvu, ta tela imaju mnogo značajniju ulogu u kreiranju programa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.