Izvor: Glas javnosti, 04.Okt.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanjala da će biti inspektor

POŽEGA - Na groblju u Požegi danas će biti sahranjena Dušica Petrović (27), policajac iz Požege, koja je poginula prekjuče ujutru u saobraćajnoj nesreći dok je iz Požege putovala u Kosjerić na posao. NJen kolega Milovan Milačić (48) koji je takođe stradao u ovom udesu biće sahranjen u Crnoj Gori, gde mu živi brat.

Raisava Blagojević (37) iz Kosjerića, koja je svojom „hondom“ prešla na levu stranu puta i direktno udarila u „golf“ u kome su bili policajci iz Požege, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u prvoj izjavi istražnim organima rekla je da se samog momenta sudara uopšte ne seća.

Ona je ispričala da je prethodnih dana trpela izuzetno jake bolove u stomaku, da dan pre nesreće ništa nije jela, i da je u četvrtak ujutru krenula iz Kosjerića u Požegu kod lekara. Dodala je još kako se seća da je izašla iz krivine, da je ispred sebe videla belo vozilo, tada joj je pao mrak na oči i da se dalje ničega ne seća.

U ulici i u dvorištu kuće u naselju Lisište u Požegi gde žive roditelji Dušice Petrović juče je vladao muk, povremeno prekidan kuknjavom Dušičine majke Miroslave...

BILA JE PUNA ŽIVOTA

- Bila je željna života, ambiciozna, lepo joj je bilo na poslu, maštala je o stanu, o udaji, o porodici. Dolazio je sinoć i muž ove žene koja je vozila „hondu“ da izjavi saučešće, tuga jedna, ne zna ni on šta da nam kaže - kroz gorke suze pričao je kraj sanduka sa Dušičinim posmrtnim ostacima i njen otac Novak.

- Otišla je juče ujutru na posao u uniformi... Sat i malo jače kasnije nađoše me policajci u gradu, vele, Dušica je teško povređena, hajde u bolnicu... Ja u bolnicu, tamo mi dadoše injekciju, onda sam već znala da moje Dušice više nema - bolno se juče Miroslava.

NJena Dušica je još kao devojčurak sanjala da bude policajac, inspektor, još u vreme kada ženama to nije bilo omogućeno.

- Setila sam se juče da je kao dete sanjala isti san - livadu, i preko livade je jure policajci... Kada je otišla u Kuršumliju na kurs za policajce, zove me telefonom posle nekoliko dana, veli mi, mama našla sam onu livadu koju sam sanjala kad sam bila mala, danas sam je videla, to je ta livada... Juče, u svoj onoj žalosti i jadu to mi je  prošlo kroz glavu - pričala je nesrećna majka.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.