Sandžaklijama preseo rad na crno

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2018, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sandžaklijama "preseo" rad na crno

U velikoj raciji protiv rada na crno i sumnje na utaju poreza, koju je u četvrtak u ranu zoru sprovelo više od 1.000 pripadnika nemačke policije i carine na području nemačkih pokrajina Hesen, Bajern i Bremen, uhapšeno je 10 osoba, ali nakon provera i kontrola koje su bile u toku, broj uhapšenih mogao bi biti i veći.

Najviše policije i uniformisanih carinika tokom celog dana se nalazilo u okolini hotela Sej Sandžak u mestu Majntal, kod Frankfurta, gde je prema saznanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Vesti" uhapšeno 10 osoba poreklom iz Sandžka u Srbiji, iako su neki imali i pasoše Bosne i Hercegovine, dok su neki od njih pripadnici istog porodičnog "klana".

Imena uhapšenih nisu saopštena, ali "Vesti" iz nezvaničnih, ali pouzdanih izvora saznaju da su privedeni glavnoosumnjičeni u ovoj raciji Ferhan Sejdović (53), koji poseduje pasoš BiH i njegov sin Murat (29), koji su vlasnici pomenutog hotela, te građevinske firme koja je prema zvaničnim podacima zapošljavala više od 250 radnika.

Pored njih privedeni su, prema saopštenju nemačkih vlasti, i njihov rođak star 40 godina, kao i jedan državljanin Srbije, star 37 godina. U saopštenju se takođe navodi da su akciju hapšenja oca i sina "zbog velikog rizika izveli pripadnici specijalnih policijskih snaga".

Reporteri "Vesti" juče su bili na licu mesta u Majntalu i evo šta smo zabeležili. Već na svim prilaznim ulicama hotelu Sej Sandžak stajala su poprečena policijska vozila koja su blokirala prolaz svima osim stanovnicima tog stambenog naselja.

Nakon legitimisanja smo propušteni dalje i potom smo videli da je ceo hotel bukvalno opkoljen jakim policijskim snagama, a uz objekat i u njegovoj blizini bila su parkirana brojna policijska i vozila carine.

Policija je razapela i više šatora gde se obavljala detaljna kontrola ličnih podataka gostiju hotela koji su se u njemu zatekli u trenutku upada policije.

U zajedničkom saopštenju carine i policije dostavljenom "Vestima", povodom ove akcije, između ostalog se navodi da su u prevaru, rad na crno i utaju poreza bile uključene dve građevinske kompanije uhapšenih, koje su imali pod svojom kontrolom i čitavu "mrežu" fiktivnih firmi pomoću kojih su, izdavajući lažne račune za nepostojeće radove i poslove stekli enormnu imovinsku korist. Procenjuje se da su na taj način, samo u poslednje četiri godine, ostvarili ilegalnu dobit veću od 50 miliona evra!

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.