Šampanjac za 40.000 dinara!

Izvor: S media, 08.Dec.2009, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampanjac za 40.000 dinara!

Predsednik Srbije Boris Tadić, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić kažnjeni su sa po 40.000 dinara zbog ispijanja šampanjca posle utakmice Srbija-Rumunija.

Predsednik Gradskog suda za prekršaje Zoran Pašalić izjavio da su rešenja o izrečenoj kazni učesnicima u postupku poslata danas i da stupaju na pravnu snagu osam dana od uručenja, ukoliko u medjuvremenu ne budu uložene žalbe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
"O obrazloženju sudske odluke ne može se govoriti sve dok ona ne stupi na pravnu snagu", rekao je Pašalić i dodao da detalji iz sudskog rešenja mogu biti otkriveni za osam dana ukoliko nijedna strana ne bude uložila žalbu.

Mnistarka sporta Snežana Samardžić-Marković potvrdila je za Radio S da će kaznu platiti:"Da, kaznu ću platiti čim je dobijem na kućnu adresu i neću se žaliti".

Isto nam je rekao i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić. Po njegovim rečima ovom presudom se pokazuje da živimo u pravnoj državi u kojoj je zakon jednak za sve.

"Nema privilegovanih, i ja pretpostavljam da je ta kazna kojom bi bio kažnjen bilo koji građanin Republike Srbije. Sa tog stanovišta ja to podržavam i kaznu ću platiti" rekao nam je Antić.

Na pitanje kako komentariše visinu kazne od 40 hiljada dinara, Antić je rekao: "Po zakonu je propisan okvir kazne od 30 do 50 hiljada dinara. Sud je verovatno ocenio okolnosti i doneo presudu".

Minimalna kazna predvidjena za ispijanje alkohola na sportskim terenima je 30.000 dinara, a maksimalna 50.000 dinara, a ukoliko počinilac nema novca da plati kaznu ona može biti preinačena u 60 dana zatvora. Ukoliko se isti prekršaj ponovi, izriče se zabrana prisustva utakmicama.

Predsednik Srbije, ministarka omladine i sporta i predsednik Skupštine Beograda ispijali su šampanjac na proslavi posle utakmice 10.oktobra na kojoj se Srbija, pobedom nad Rumunijom, kvalifikovala za Svetsko prvenstvo, a fotografije je objavila dnevna štampa.

Posle toga policija je protiv njih podnela prekršajne prijave, a o njihovom prekršaju odlučivalo se u tri odvojena postupka.

Tadić, ministarka Samardžić-Marković i Antić nisu se pozvali na imunitet, a nisu angažovali ni branioce.

A.B.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.