Samozvani romski imam u Bugarskoj u zatvoru

Izvor: Akter, 01.Jul.2015, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samozvani romski imam u Bugarskoj u zatvoru

Jedan samoproglašeni imam u romskom naselju na jugu Bugarske osuđen je danas na dve godine zatvora zbog islamističke propagande i podsticanja verske mržnje, saopšteno je u Sofiji

Ahmed Musa Ahmed, prvobitno osuđen na godinu dana zatvora, moraće da izdrži i tu ranije iuzrečenu kaznu.

Ahmed, lider romskog geta u Pazardžiku, na jugu Bugarske, koga kao imama ne priznaju tamošnje verske vlasti, bio je pod istragom zbog propagiranja simbola "islamske države" i pružanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << logističke pomoći džihadistima u BiH.

Po navodima optužnice, Ahmed je držao propovedi okružen zastavama "Islamske države" i pozivao sledbenike da budu spremni da se bore protiv hrišćanstva.

Ahmed, bugarski državljanin, jedini je od 13 optuženih muslimanskih sveštenika 2012. godine za širenje radikalnog islama, koji je osuđen na kaznu zatvora.

Ostali sveštenici, koje priznaju tamošnje verske vlasti, osuđeni su na novčane kazne.

U Bugarskoj, muslimani čine 13 odsto stanovništva.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.