Sahranjeni radnici poginuli u nesreći u Sarajevu

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjeni radnici poginuli u nesreći u Sarajevu

Dvojica radnika, koja su poginula pre tri dana u Sarajevu kada se obrušila skela sa objekta u izgradnji, danas su sahranjeni, a radnik koji je tom prilikom povređen nalazi se van životne opasnosti.

U nesreći, koja se dogodila u sredu, poginuli su radnici kompanije "Famus gradnja 3" Enes i Razim Halilović iz Tešnja.

Tada je povređen Nevzet Halilović iz Tešnja čije je zdravstveno stanje sada stabilno i on je smešten na intenzivno odeljenje Klinike za ortopediju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

Zadobio je prelom grudne kosti, povrede kičme i višestruke povrede trupa, te povredu desnog oka.

Sva trojica radnika pali su sa skele na Marijin Dvoru u Sarajevu, postavljene na stambeno-poslovnoj zgradi koja je u izgradnji. Nesreća se dogodila 28. januara oko 17.00 sati.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo uputiće predlog Kantonalnom sudu za određivanje pritvora za trojicu rukovodilaca firme "Famus gradnja tri", čija su dvojica radnika poginula, a jedan teško povređen, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Pritvor će biti predložen za direktora firme Kemala Karahmeta, tehničkog direktora Miralema Jahića i rukovodioca gradilišta Dženana Hadžema.

"Nakon što su kantonalni tužioci ispitali osumnjičene u prisustvu njihovog branioca odlučeno je da Kantonalnom sudu bude podnet predlog za određivanje pritvora za ova tri lica jer postoji osnovana sumnja da su počinili teško krivično delo protiv opšte bezbednosti i imovine u vezi sa krivičnim delom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova", rekao je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Alem Hamzić.

On je napomenuo da Kantonalni sud Sarajevo ima zakonski rok od 24 časa da odluči o ovom zahtjevu Kantonalnog tužilaštva.

Povodom nesreće u centru Sarajeva reagovalo je i udruženje građana Pokret za socijalnu pravdu koje je zatražio hitne disciplinske postupke protiv odgovornih i hitno obustavljanje radova na svim gradilištima na području opštine Centar koje će ostati na snazi dok se ne usklade uslovi rada sa važećim propisima o bezbednosti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.