Izvor: B92, 06.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjeni članovi porodice Stolić

Obilić -- Na pravoslavnom groblju u selu Crkvene Vodice kod Obilića u petak su sahranjeni Slobodanka i Radmila Stolić i njihov sin Ljubinko, koji su u noći između utorka i srede ubijeni u svojoj kući u Obiliću. Sahrani je prisustvovalo nekoliko stotina građana, koji su do groblja došli u povorci koja je krenula iz porodične kuće Stolićevih. Povorku su obezbeđivale jake međunarodne policijske i vojne snage.

Vladika Raško-prizrenski Artemije, koji je sa sveštenstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << služio opelo, ocenio je kao "najveće licemerje što se pred licem međunarodne zajednice, dešavaju ovakvi divljački zločini". "Da li je ovo mir i sloboda o kojem nam četiri godine neprestano pričaju i daju prazna obećanja? Da li je neko mogao da poveruje da će nam se posle masakra u Starom Gacku pre četiri godine nešto slično ponoviti danas. Odgovorni su svi koji mogu da spreče zločine a to ne čine i zato ova krv ide i na njihovu dušu", rekao je vladika Artemije.

On je kritikovao predstavnike međunarodne zajednice na Kosovu, jer nisu ispunili obećanja da će voditi istragu o zločinu u Starom Gackom i preduzeti sve da se počinioci pronađu. "Od toga nema ništa do danas. Minut je do 12 da se pronađu odgovorni za zločine nad Srbima", poručio je Artemije međunarodnoj zajednici. On je poručio Srbima da ne gube veru i ostanu na svojim ognjištima "ne zato što to žele da urade nekome u inat, već zbog toga što sa sobom ne mogu da ponesu svoje grobove, crkve i manastire". U ime državnog Koordinacionog centra za Kosovo, od ubijenih članova porodice Stolića oprostio se Vladimir Božović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.