Izvor: Blic, 19.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjene majka i ćerka

Sahranjene majka i ćerka

Na groblju Orlovača juče su sahranjene Katarina Gojković (38) i njena majka Milica Lazarević (59) koje su poginule u saobraćanoj nesreći kod mesta Slovac u opštini Lajkovac. Sahrani je prisustvovalo oko hiljadu rođaka, kolega i prijatelja koji su saučešće izjavili Katarininom suprugu Predragu i njenom ocu a Miličinom mužu Dragiši.

Milica i Katarina su, da podsetimo, poginule kada se autobus užičke 'Rakete' koji se vraćao sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tare u Beograd prevrnuo usled klizavog puta. Katarinina maloletna deca Teodora (6,5) i Marko (1,5) bili su u istom autobusu, ali su, na sreću, preživeli udes sa lakšim povredama, kao i većina đaka koji su bili u autobusu. S obzirom da je Katarina bila lekar u Neuropsihijatrijskoj bolnici 'Laza Lazarević', sahrani je prisustvovao veliki broj njenih kolega.

Istražni sudija Opštinskog suda u Lajkovcu Radomir Bućković rekao je za 'Blic' da je vozač autobusa 'Rakete' Miloje Đurić (32) iz Bajine Bašte i dalje u pritvoru.

- Nakon zapisnika koji je uzet na licu mesta, obavljene su obdukcije poginulih, urađen je vanredan tehnički pregled. Uskoro treba da budu saslušani svedoci i obavljeno saobraćajno-tehničko veštačenje - kaže sudija Bućković.

Direktor žarkovačke Osnovne škole 'Đorđe Krstić' Mirčeta Rakonjac izjavio je juče da se povređena deca iz te škole osećaju dobro i da će najverovatnije u ponedeljak krenuti na časove. P. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.