Sačekuša u restoranu Jadranska straža

Izvor: Politika, 15.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sačekuša" u restoranu "Jadranska straža"

Budva - Na terasi restorana "Jadranska straža" u Budvi, preksinoć oko 18 časova, u oružanom obračunu likvidirani su Željko Rakočević (33) iz Podgorice i Ukrajinac Adalber Šuto (43). Teže su povređeni Vladimir i Željko Jaković iz Zemuna i prebačeni su na lečenje u risansku bolnicu "Vaso Ćuković".
Očevici iz obližnjih kuća kažu da su ubijeni Ukrajinac Šuto, Rakočević i još jedno lice pre početka pucnjave sedeli za jednim stolom ispod samog zida "Jadranske straže". >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Njima su se pridružili Jakovići. Ubrzo su iz restorana "Jadranska straža" izašle tri mlađe osobe koje su zapucale na Adalbera Šuta, Željka Rakočevića i Vladimira i Željka Jakovića. Verovatno su pucali iz revolvera. Ubijeni Ukrajinac i Rakočević, takođe su kod sebe imali pištolje, ali nisu uspeli da ih aktiviraju.

Jedan od ranjenih Jakovića je povređen u obe noge i on nije uspeo da se digne od stola, drugi je bežao kroz lavirint ulica kroz staru Budvu ostavljajući krvave tragove za sobom. Policija mu je preprečila put kod restorana "O sole mio" udaljenom od mesta obračuna oko 350 metara.

Zanimljivo je da je raniji vlasnik "Jadranske straže" bio Podgoričanin Baja Sekulić. On je ubijen u "sačekuši" na kružnom toku u centru Budve u maju 2001. godine.

Šta je motiv preksinoćnjeg krvavog obračuna teško je odgonetnuti. Nezvanično smo saznali, da policija intenzivno traga za Nikšićaninom Gigom Zindovićem, koji je radio u obezbeđenju u jednom od hotela na području Bečića. Cela Budva je bila praktično u blokadi od kada se saznalo da je u Staroj Budvi došlo do obračuna između verovatno dve mafijaške grupe. Sve ulice, raskrsnice, lokali su pretraživani. Gradske saobraćajnice su bile pod blokadom više časova. Plovna jedinica budvanske policije nije dozvoljavala isplovljavanje nijednoj jahti iz marine. Policija je sa psima tragačima pregledala manje više sve kafiće, butike, ateljea slikara, pretraženi su i neki hoteli, ali akteri ovog krvavog obračuna nisu pronađeni. Potera za ubicama se nastavlja. Uviđaj je obavio istražni sudija Višeg suda iz Podgorice Miroslav Bašović.



[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.