ŠVERC CIGARETA KAO PORODIČNI BIZNIS Privedena trojica Alomerovića u okolini Prijepolja

Izvor: Blic, 27.Dec.2016, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠVERC CIGARETA KAO PORODIČNI BIZNIS Privedena trojica Alomerovića u okolini Prijepolja

Policija je razbila lanac šverca cigareta hapšenjem Fuada Alomerovića (38) nakon što je u njegovoj porodičnoj kući nađeno više hiljada boksova cigareta vrednih oko 7,6 miliona dinara, saznaje "Blic".

Prema nezvaničnim informacijama, Fuad je uhapšen nakon racije kuće njegovog srodnika Šemse Alomerovića (72) iz mesta Alomerovska bara kraj Brodareva.

U ovoj kući policija je pronašla zanačajan plen: čak 4.350 boksova različitih vrsta cigareta, u ukupnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrednosti koja premašuje 7.600.000 dinara!

U akciji pripadnika Policijske uprave Prijepolja, osim Šemsa i Fuada, uhapšen je i treći član porodice - Esmir Alomerović (29).

Sumnja se da je organizator ove grupe koja se očigledno bavila švercom cigareta bio Fuad, a u tome mu je pomagao Esmir.

Šemsina uloga bila je da obezbedi lokaciju na kojoj će se plen skrivati do prodaje - kuća u kojoj su cigarete nađene je, inače, u njegovom vlasništvu.

Osnovno tužilaštvo otvorilo je hapšenjem trojke istragu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina u saizvršilaštvu.

Kazne za ovo krivično delo variraju u zavisnosti od konkretne kvalifikacije.

Najrigoroznija kazna dodeljuje se švercerima za koje se dokaže da su organizovali mrežu preprodavaca ili posrednika, ili je od posla sa preprodajom stekao imovinsku korist koja prelazi iznos od 450.000 dinara (što je u ovom slučaju nesporno).

Takvo delo kazniće se zatvorom od šest meseci do čak pet godina.

Prijepolje, odnosno Brodarevo i mesta u pograničnom pojasu, poznato je po brojnim švercerskim ćelijama. Dobra lokacija pruža sve preduslove da se razgrana prava mreža lopova, preprodavaca i falsifikatora, koji se potom bave švercom uglavnom cigareta. MUP Srbije samo ove godine sproveo je nekoliko racija u kojima je zaplenjeno više hiljada boksova cigareta, a akcije će se nastaviti i u budućnosti.

Sedišta kombija ispunjena cigaretama

Carinici su juče na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina na srpsko-bugarskoj granici u saradnji sa graničnom policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 15.600 cigareta, saopštila je Uprava carine. Cigarete "Marlboro touch", "Marlboro red", "Marlboro white", "Victory", "Dunhill blue", "Dunhill slim", "Davidoff" i "Lucky Strike" sa bugarskim akciznim markicama pronađene su prilikom detaljnog pregleda putničkog kombija "ford tranzit" bugarskih tablica, kojim je putovalo osam bugarskih državljana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.