SVEKRVU U BUNAR

Izvor: Kurir, 24.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEKRVU U BUNAR

Tanja Brandušanović ubila svekrvu Dušanku Janković udarajući je stolicom u glavu, a onda je bacila u bunar iako je još bila živa

ZAJEČAR - U Šljivaru kod Zaječara pripadnici Policijske uprave Zaječar juče ujutru su lišili slobode Tanju Brandušanović (29) iz Šljivara kod Zaječara zbog osnovane sumnje da je u porodičnoj kući u ovom selu još 31. oktobra ubila svoju svekrvu Dušanku Janković(59). Kako stoji u krivičnoj prijavi, zločin se dogodio pomenutog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oko 12 časova, nakon kraće svađe između snahe i svekrve, ali se za njega saznalo tek juče. Tanja je Dušanku manjom drvenom stolicom više puta udarila u glavu, nakon čega je svekrva pala na pod oblivena krvlju. U izveštaju se kaže da je svekrva bila u besvesnom stanju i da je davala znake života, ali to treba da bude dokazano današnjom obdukcijom.

Tanja je potom otišla do šupe, odakle je donela kanap i lanac i time obmotala ponjavu u koju je uvila leš svekrve. Da bi leš otežao, vezala je i jedan pleh, a potom ga odvukla do bunara koji se nalazi na 200-300 metara od kuće. Leš je ubacila u bunar pun vode, dubok osam metara.

O zločinu nikome nije pričala sve do juče, kada se poverila svom ujaku koji živi u selu Lubnica, odakle je i Tanja rodom. Kako nezvanično saznajemo, ona je ujaku ispričala šta se dogodilo, priznala da je muči savest i da želi da svekrva bude sahranjena kako treba. Ujak je o ovome obavestio policiju, koja je Tanju jutros uhapsila.

Tanja je u kući živela sa suprugom Nikolom, ćerkom koja ide u šesti razred osnovne škole i sinom, učenikom trećeg razreda. Svekrva Dušanka je povremeno živela sa sinom i snahom, a povremeno sa suprugom u selu Rudna Glava kod Majdanpeka. U momentu kada se dogodio zločin suprug Nikola se nalazio na poslu u rudniku Lubnica, a deca su bila u školi. Nestanak svekrve Tanja je opravdala njenim odlaskom u Rudnu Glavu kod muža.

Komšije kažu da je Tanjina svekrva bila često pijana, svađala se i maltretirala snahu. Kako su nam rekle komšije, Tanji je najteže padalo to što joj je svekrva proklinjala decu. Dušankin sin Nikola nije voleo svađu i pokušavao je da zaštiti suprugu, ali mu to nije polazilo uvek za rukom pošto je često bio odsutan od kuće. Tanja je, nakon što je ostala bez posla u zaječarskoj klanici, sve vreme provodila u kući.

- Ne mogu da verujem da je Tanja ovo mogla da uradi. Pa ona ni mrava ne bi zgazila. Ali, svi imamo granicu do koje možemo da izdržimo. Neverovatno je da je Tanja onako slabašna, nema je četrdeset kilograma, mogla da do bunara odvuče Dušanku - rekao nam je jedan od komšija koji nije želeo da mu pominjemo ime.

Tanjin suprug Nikola, koga smo čekali da se vrati iz policije nakon date izjave, nije želeo da razgovara sa novinarima. Kako su nam prenele komšije, rekao je da se loše oseća i da o svemu može da govori tek za nekoliko dana.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.