SUĐENjE DARKU ŠARIĆU ZA PRANjE PARA: Legalno sam zaradio 45 miliona

Izvor: Večernje novosti, 26.Jun.2018, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUĐENjE DARKU ŠARIĆU ZA PRANjE PARA: Legalno sam zaradio 45 miliona

U nastavku suđenja koje je zakazano za početak septembra planirano je i saslušanje Mileta Jerkovića DARKO Šarić, protiv koga se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi postupak zbog optužbi da je oprao oko 20 miliona evra od prodaje kokaina, izjavio je u utorak u nastavku glavnog pretresa da ima pokriće za 45 miliona evra, koje je, tvrdi, zaradio na legalan način. Pljevljak je, po ko zna koji put, bio iziritiran činjenicom da mu zamenik tužioca Saša Ivanić nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << postavio niti jedno pitanje, zbog čega mu se obratio uz "molbu" da ga nešto pita, ali je za to ostao uskraćen. Predsednik veća, sudija Siniša Petrović, na kraju suđenja je rekao da su usvojili predlog odbrane da se uradi ekonomsko-finansijsko veštačenje, koje se tiče porekla Šarićevog novca i njegovo ulaganje. Optuženi je zamolio sud da ima u vidu i poslovnu dokumentaciju koja je stigla iz Grčke i Norveške. PROČITAJTE JOŠ - PLjEVLjAK PONOVO IZNEO ODBRANU - Šarić: Nisam kriv Pored toga u nastavku suđenja koje je zakazano za početak septembra planirano je i saslušanje Mileta Jerkovića, koji je po Tužilaštvu ključni svedok u ovom postupku. Odbrana insistira na njegovom neposrednom ispitivanju, dok zamenik tužioca smatra da je dovoljno da se pročita njegov iskaz iz istrage, navodeći kako je on u SAD, da je bolestan i da je konstatovano da bi rizikovao svoje zdravlje kada bi putovao avionom, što je utvrđeno veštačenjem. Branioci Šarića i još 17 optuženih za pranje para smatraju da je Jerković svedok bez kredibiliteta, što će dokazati njegovim neposrednim saslušanjem.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠARIĆ PREDLOŽIO DA MU SUD PROVERI IMOVINU: Sve je legalno, imam pokriće za 45 miliona evra!

Izvor: Kurir, 27.Jun.2018, 13:07

Finansijsko veštačenje koje je naložilo sudsko veće na predlog optuženih trebalo bi da utvrdi poreklo imovine i ulaganja optuženog za pranje 20 miliona evra novcem od kokaina

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.