STRUJOM NA KRIMINALCE

Izvor: Kurir, 05.Okt.2011, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRUJOM NA KRIMINALCE

BEOGRAD - Novo oružje! Srpska policija sledeće godine bi trebalo, u borbi protiv kriminala, da koristi i tejzer, elektrošoker, koji na pet sekundi onesposobljava napadače! Tejzer koriste policajci i pripadnici službi bezbednosti širom sveta, a njegova prednost u odnosu na gumene metke je u tome što ne ostavlja trajne posledice.

BEOGRAD - Novo oružje!

Srpska policija sledeće godine bi trebalo, u borbi protiv kriminala, da koristi i tejzer, elektrošoker, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na pet sekundi onesposobljava napadače! Tejzer koriste policajci i pripadnici službi bezbednosti širom sveta, a njegova prednost u odnosu na gumene metke je u tome što ne ostavlja trajne posledice.

Promociji tejzera u Nastavnom centru MUP Srbije na Avali prisustvovala je i Meri Vorlik, ambasadorka SAD.

- Od devedesetih, otkad se tejzer koristi u SAD, broj povređenih policajaca smanjen je za 50 odsto, a dramatično je smanjen i broj teških povreda - kazala je Meri Vorlik.

Tejzer proizvodi kompanija iz Arizone, a interesantno je da trećinu zaposlenih u kompaniji čine radnici srpske nacionalnosti!

(Na. S.)

Kako deluje tejzer?

► Jačina struje 1.200 volti

► Pogađa metu do 10 metara

► Pet sekundi traje potpuna paraliza

► Bezopasan i za ljude s pejsmejkerom

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.