STRAVIČNO Dečak pao sa šestog sprata zgrade u Valjevu

Izvor: Blic, 22.Maj.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČNO Dečak pao sa šestog sprata zgrade u Valjevu

U Naselju Oslobodilaca Valjeva, jutros oko 8 časova, dečak od četiri godine A.J. pao je sa terase stana koji se nalazi na šestom spratu, teško povređen, dečak je transportovan u Beograd.

Samo nekoliko minuta koliko je ostao sam, bilo je dovoljno za tragediju, kada je petogodišnji A. J. pao sa terase stana na šestom spratu u najvećem gradskom naselju.

Telo deteta, koje je sa visine od oko 20 metara palo na metalnu rešetku ispred ulaza broj 13 stambene zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u tom naselju, prvi je video policajac Predrag Milovanović, ispred čijeg prozora dnevne sobe je praktično pao A. J.

- Bilo je oko 7.55 časova, prozor je bio otvoren na kip i čuo sam jak tup udarac, a potom spolja i ženske glasove kako usplahireno govore "dete, dete". Istrčao sam iz stana sa ključevima od automobila i mobilnim telefonom, i na rešetki ispred glavnog ulaza u zgradu na boku video dečje telo. Prepoznao sam da je u pitanju mlađi sin komšije sa šestog sprata. U tom trenutku, pred zgradom se pojavila i dečakova majka, koja je verovatno odvela starijeg sina u školu, dva radnika SBB-a čija se poslovnica nalazi preko puta našeg ulaza i komšinica iz prizemlja koja radi u bolnici. Ona je detetu napipala slab puls, a ja sam mu otvorio usta i izvukao jezik kako bi mogao da diše. Hitna pomoć je ubrzo stigla, imobilisali su mališana i odvezli ga - priča Milovanović, pokazujući mesto

gde je pao A. J.

U urgentnom centru Opšte bolnice dečaku su dijagnostikovali hematotoraks i traumu kičmenih pršljenova i leve lopatice, odakle je, u stabilnom i svesnom stanju, hitno transportovan za Beograd.

- Kod deteta, pošto smo uradili skener, nema naznaka povreda unutrašnjih organa trbuha, ali postoji izliv krvi u plućima koji je uspešno rešen, tako da je dečak stavljen u anasteziju i tubus i hitno poslat za Beograd - kaže dečji hirurg dr Valentino Vesić, koji je u Valjevu zbrino A. J.

Prema rečima, PR Kliničkog centra u Beogradu Aleksandre Berić dete je oko 11.30 časova primljeno u tu zdravstvenu ustanovu.

- Dete koje je rođeno 2010. godine primljeno je u Urgentni centar na dijagnostički pregled - rekla je za "Blic" Aleksandra Berić.

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici Zoran Radojičić je takođe potvrdio da je dete stiglo u Beograd.

- Dete je prvo odvezeno na dijagnostiku u Urgentnom centru, kako bi se proverilo da li je povređena kičma, pa je prevezeno u Tiršovu - kaže za "Blic" , Zoran Radojičić, koji dodaje da će se uskoro znati koje je povrede A.J. zadobio.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

STRAVIČNO Dečak ostao sam na nekoliko minuta i pao sa šestog sprata

Izvor: Blic, 22.Maj.2015

U Naselju Oslobodilaca Valjeva, jutros oko 8 časova, dečak od četiri godine A.J. pao je sa terase stana koji se nalazi na šestom spratu, teško povređen, dečak je transportovan u Beograd...Samo nekoliko minuta koliko je ostao sam, bilo je dovoljno za tragediju, kada je četvorogodišnji A. J. pao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.