Izvor: Blic, 11.Okt.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČAN SUDAR SA VOZOM Telo žene suvozača unakaženo toliko da niko satima nije mogao da je identifikuje

Supružnici Rade (51) i Milanka Aković (52) iz Kraljeva poginuli su u nedelju, kada se njihov auto sudario sa vozom na pružnom prelazu u mestu Adrani.

Koliko je bio stravičan sudar, govori i podatak da Milanku nisu mogli da identifikuju nekoliko sati nakon nesreće.

Kako smo saznali od rodbine, Akovići su se vraćali kući iz Lađevaca, gde imaju malu farmu pilića, što im je bio i jedini izvor prihoda.

Njihov zet Nenad Vidojević rekao nam je da ne zna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << detalje udesa, ali da su njihove ćerke Andrijana i Aleksandra u potpunom šoku.

- Izgubile su u trenutku i oca i majku. Iako obe imaju svoje porodice i nisu ostale potpuno same, ali ostati bez oba roditelja je strašno. Možda Rade nije ni pogledao, možda nije čuo sirenu, možda mu se auto ugasio. Sve su to mogući uzroci. Znam samo da smo tog jutra Rade i ja pili kafu zajedno, a sutradan sam ga sahranio - kaže Nenad.

Veroljub Belaković, komšija i Andrijanin svekar, ne može da veruje da je izgubio prijatelje.

- Velika tuga. Rade i Milanka su bili dobri prijatelji. U šoku sam. Ne mogu da verujem da ih više nema - kaže Veroljub.

Kako smo nezvanično saznali, Aković koji je vozio "opel vektru" najverovatnije nije ni pokušao da pogleda, ali ni da stane na pružnom prelazu, gde inače postoje saobraćajni znakovi, već je samo prošao preko prelaza.

Vatrogasno-spasilački tim je morao da iseče ceo auto da bi ih izvadili iz njega.

Radetova supruga Milanka, koja je bila suvozač, doživela je stravične povrede, zbog kojih istražitelji nisu mogli nekoliko sati da utvrde o kome je reč.

Rade Aković se u Kraljevo sa porodicom doselio iz Crne Gore, gde je do pre tri godine radio kao pogranični policajac, na granici sa Srbijom.

Bračni par Aković juče je sahranjen na lokalnom groblju u Kraljevu.

Meštani traže da se pojača bezbednost

Pojedini meštani ovog dela Adrana tražiće od "Železnica Srbije" da se poboljša vidljivost ka prilazu ovom pružnom prelazu. Pojedini smatraju da drveće i nisko rastinje oko prelaza moraju potpuno da se uklone, jer se dešava da nekada nije moguće videti da voz dolazi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.