BAČENA NOVA SENKA NA SLUČAJ NESTANKA MATEJA PERIŠE: Zbog njene ČUDNE IZJAVE, sumnja se da nešto skriva (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2022, 17:24

BAČENA NOVA SENKA NA SLUČAJ NESTANKA MATEJA PERIŠE: Zbog njene ČUDNE IZJAVE, sumnja se da nešto skriva (VIDEO)

Klupko se, reklo bi se, sve više zamršava

Prošlo je više od mesec dana od nestanka Splićanina Mateja Periša (27) u Beogradu, ali pojedine stvari ne prestaju da intrigiraju narod. Srpska, ali i Hrvatska policija brzom reakcijom krenuli su u potragu kako niz samu reku Savu, za koju se sumnja da je Matej uskočio u nju i utopio se, tako i po celom Beogradu, kako bi svi bili sigurni da su proverili sve informacije, kamere, i mesta za koje se sumnja da bi Matej Periš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogao biti tamo. 

Naime, nova situacija koja je uzdrmala javnost jeste izjava Maje Sopte, prijateljice Mateja Periše, koja tokom intervjua nije pustila nijednu suzu, što je posebno bilo sumnjivo pojedinim detektivima.

Odmah nakon što se saznalo kako je njegova prijateljica Maja Sopta poslednja osoba s kojom je komunicirao Matej Periš pre nestanka, zatvorila je svoje profile na Facebooku i Instagramu. Nakon njenog gostovanja u emisiji Exploziv Prve srpske televizije isplivale su razne sumnje koje su dovele u pitanje njenu iskrenost pred kamerama kao i produbile pitanja je li istražiteljima rekla sve što zna i koliko toga taji, možda i iz razloga, sopstvene sigurnosti.

Ona je nedavno objasnila da nije mogla da se javi Mateju na poziv, jer je pokušavala da parkira auto po snegu i ledu.

JEDNA NELOGIČNA IZJAVA - u Beogradu nije bilo snega kada je Matej nestao, ali Majina izjava je drugačija.

Maja je rekla čudnu stvar. Da je imala veliki problem da se uparkira ispred restorana "Babaroga" zbog snega i leda i da nije navikla na takve uslove i da se iz tog razloga nije javila Mateju. Međutim, tih dana u Beogradu nije bilo snega i leda. Ja sam bio u gradu, bilo je sunčano i lepo vreme. Možda je bila u Vladivostoku, ali u Beogradu nije bilo snega.

PRAVDANJE - postoji sumnja da nešto krije?

Maja se sve vreme se pravdala i zbog toga se sumnja da nešto krije. Nijednog momenta kod nje se nije video znak pitanja šta je sa Matejom i gde je nestao. Nikada ne verujte ženama koje plaču bez suza, rekao je i detektiv Braca Zdraković.

Pogledajte celokupnu njenu izjavu:

Postoji nada da je Matej živ

Rukovodilac Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić rekao je da su u Beogradu i Srbiji "pomalo razočarani odnosom" srpske i hrvatske policije zato što niko ne obaveštava javnost o potrazi za nestalim Matejem Perišom i zaključio da ima "neke nade" da bi Periš mogao biti pronađen živ, objavila je nedavno Hrvatska radio-televizija (HRT).

Jurić je za Dnevnik HRT ocenio da se između srpske i hrvatske policija odvija "jedna uobičajena saradnja".

- Za nas u Srbiji svaki dolazak hrvatskih policijskih službenika je važan. Očekujemo možda neke nove dokazne materijale i informacije i saznanja koja bi mogla pomoći u pronalaženju Mateja - rekao je Jurić.

On je dodao kako su u Beogradu i Srbiji „pomalo razočarani odnosom i naše i hrvatske policije jer niko ne obaveštava javnost“.

- Sve je pod nekim zavetom ćutnje, zbog čega dolazi do pojave raznih spekulacija i teorija zavere, što uopštee nije dobro ni za istragu, a naročito za Matejevu porodicu - ocenio je Jurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Hrvatski ambasador o nestanku mladog Splićanina: Strašan slučaj

Izvor: B92, 06.Feb.2022

Hrvatski ambasador u Beogradu Hidajet Biščević je, govoreći o slučaju nestanka Mateja Periša, rekao da srpska policija dobro obavlja svoj posao..."Strašan slučaj, s toliko još nerešenih nepoznanica. Zbog potrebe da se sve do kraja istraži i osvetli, ali i zbog potrebe da se izbegnu i otklone...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.