STEFAN KARIĆ TRAŽI MANJU KAZNU

Izvor: Kurir, 27.Okt.2010, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STEFAN KARIĆ TRAŽI MANJU KAZNU

BEOGRAD - Sud odlučuje o Kariću! Apelacioni sud u Beogradu razmatrao je juče žalbe na presudu kojom je Stefan Karić (25) osuđen da plati 800.000 dinara zbog izazivanja udesa u kom je 2005. teško povređena Stanislava Pavlović. Stefan Karić, sin Sretena Karića, nije se pojavio u

BEOGRAD - Sud odlučuje o Kariću!

Apelacioni sud u Beogradu razmatrao je juče žalbe na presudu kojom je Stefan Karić (25) osuđen da plati 800.000 dinara zbog izazivanja udesa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u kom je 2005. teško povređena Stanislava Pavlović. Stefan Karić, sin Sretena Karića, nije se pojavio u sudu zbog smrti njegovog dede Janićija Karića.

U žalbi na presudu tužilaštvo je zatražilo da se Karić strože kazni.

- Prevelik značaj dat je olakšavajućim okolnostima - navelo je tužilaštvo, koje se žalilo i zbog toga što sud nije uzeo u obzir da je Karić bio pijan. Inače, tokom suđenja nije dokazano da je Karić imao više od 0,5 promila alkohola u krvi.

Karićev branilac advokat Saša Milovanović zatražio je manju novčanu kaznu.

- Stefan Karić i njegova porodica uložili su velike ljudske i materijalne napore da se pomogne oštećenoj i njenoj brojnoj porodici. Ona je u to vreme imala 32, a Karić 20 godina. Bili su izuzetni prijatelji i noćni život je bio njihova zajednička volja. On je tada bio dete - kazao je Milovanović.

Žalba zastupnika porodice Pavlović nije pročitana jer oni na nju u ovom postupku nemaju pravo.

Prema nezvaničnim informacijama, iako se nisu pridružili krivičnom gonjenju Stefana Karića, oni su Višem sudu podneli tužbu za naknadu troškova na milion i po evra zbog pretrpljenog duševnog i fizičkog bola.

- Nije to volja Stanislave Pavlović niti njenih bližih rođaka - kratko je prokomentarisao advokat Milovanović.

(J. S.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.