STARI DUGOVI

Izvor: Kurir, 17.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STARI DUGOVI

Iza vatrenog obračuna preksinoć na Bežanijskoj kosi najverovatnije stoji potraživanje novca, ali i osveta za nedavnu pucnjavu

BEOGRAD - Žestoka pucnjava, koja se dogodila prekjuče u 21 sat, kod „Maksi diskonta“ na Bežanijskoj kosi, u kojoj je ranjen Goran Stojanović (24) bila je juče tema dana u ovom delu Beograda, a kako nezvanično saznajemo, najverovatniji razlog ovog krvavog obračuna krije se u starom novčanom dugu i osveti za nedavne incidente dve zavađene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i konkurentske grupe mladića iz kraja. Kao dokaz ovim tvrdnjama navodi se i da je odmah nakon pucnjave na mesto događaja došla veća grupa mladića koji se međusobno poznaju i da je tenzija bila velika. Posebnu pažnju prisutnih izazvao je momak koji je hodao na štakama i psovao. Kako saznajemo, radi se o Zoranu Bodirogi (30), koji je pre mesec dana ranjen sa tri metka u noge nedaleko od mesta obračuna.

Naime, stanovnici Vespučijeve ulice na Bežanijskoj kosi bili su svedoci pravog revolveraškog obračuna dve grupe mladića, koji su za tri-četiri minuta ispalili čak oko 30 metaka jedni na druge. Prema prvim informacijama, na Bežanijskoj kosi pričalo se da je Stojanović dobio batine, pa je u pomoć pozvao svoja dva druga, ali policija još nije izašla sa zvaničnim saopštenjem. Prema izjavama malobrojnih očevidaca, Stojanović i njegovi pratioci pokušali su da pobegnu dok ih je četvorka sa kojom su se raspravljali jurila pucajući.

Dalje su, kako saznajemo, Stojanović i njegov pratilac razišli su se na uglu ulica Vespučijeve i Vujaklije, i tu su zastali. Takođe, grupa mladića koja ih je jurila razdvojila se u dva pravca, jedni su krenuli prema zadnjoj strani „Maksija“, a druga dvojica su se uputila preko ulice Nedeljka Gvozdenovića prema Bežaniji.

Ubrzo, prema izjavi stanara iz obližnje zgrade, dvojica napadača su kod „Maksija“ sustigla Stojanovića, a jedan od napadača je, pucajući, povikao: „Daj da ti vratim dug“ i ispalio pet do šest metaka, od kojih je Stojanovića pogodio samo jedan. Čim su videli da je Stojanović pao, oba mladića su pobegla, tvrde očevici.

Na Bežaniju je tada stiglo više policijskih patrola, a četvorka se, kako su neki svedoci videli, udaljili s mesta događaja u dva automobila, tamnim „fordom eskortom“ i „roverom“ koji je imao italijanske registarske tablice. Zadnji put vozila su viđena kako se udaljuju prema naselju Ledine. Ranjeni Goran Stojanović prevezen je kolima Hitne pomoći u Urgentni centar, gde je primljen na odeljenje hirurgije. Lekari su mu konstatovali teške telesne povrede, prostrelnu ranu i lom desne natkolenice i on je po prijemu odmah operisan. Prema poslednjim informacijama iz Urgentnog centra, Stojanovićevo stanje je nakon operacije stabilno i nije životno ugrožen.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.