STANJE DIKLIĆA SE POBOLJŠAVA

Izvor: Kurir, 15.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STANJE DIKLIĆA SE POBOLJŠAVA

BEOGRAD - Zdravstveno stanje glumca Bogdana Diklića, koji je smešten na Vojnomedicinskoj akademiji zbog povrede oka zadobijene na snimanju filma „Turneja“ u Republici Srpskoj, poboljšava se, saopšteno je juče na VMA.

U saopštenju se navodi da terapija koja je primenjena nakon Diklićeve povrede daje dobre rezultate i da je primetno povlačenje krvi iz svih struktura oka, uz postepeno vraćanje oštrine vida.

„Dalja dijagnostika i terapija radi bržeg oporavka glumca >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Bogdana Diklića intezivno se sprovodi“, piše u saopštenju.

Bogdan Diklić zadobio je posekotinu iznad levog oka i kontuziju oka, kad je prošle nedelje, prilikom snimanja scene, ispalio rafal iz automatskog naoružanja i tom prilikom ga jedna od ispaljenih čaura pogodila iznad levog oka.

Nakon nesreće na snimanju filma u Republici Srpskoj, Diklić je prevezen u banjalučku bolnicu, gde je povreda lokalno sanirana, a nakon toga je prebačen na beogradsku Vojnomedicinsku akademiju na dalje lečenje.

Film „Turneja“ režirao je Goran Marković, prema scenariju istoimene predstave koja je pre deset godina izvođena u pozorištu Atelje 212. U filmu pored Bogdana Diklića, koji tumači lik vojnog zapovednika, igraju Dragan Nikolić, Mira Furlan, Josif Tatić, Slavko Štimac, Tihomir Stanić, Jelena Đokić, Gordan Kičić, Emir Hadžihafizbegović, Branimir Popović, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković i drugi.

Snimanje filma počelo je krajem decembra prošle godine u Novom Selu kraj Šamca, a bilo je predviđeno da traje do 25. februara 2008. godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.