SRPSKI ALPINISTA I DALJE U KOMI

Izvor: Kurir, 06.Feb.2011, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI ALPINISTA I DALJE U KOMI

BEOGRAD - Alpinisti se vratili bez dvojice drugova! Milan Savatić (44) iz Beograda, koji je teško povređen u četvrtak - kada je sa Vladimirom Filipovićem (45), tehničkim direktorom radija B92, pao s visine od oko 60 metara dok su se peli uz zaleđeni vodopad na planini Maltatal u Austriji - i dalje je u teškom stanju. On ima teške povrede glave i prelom noge i lekari bolnice

BEOGRAD - Alpinisti se vratili bez dvojice drugova!

Milan Savatić (44) iz Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji je teško povređen u četvrtak - kada je sa Vladimirom Filipovićem (45), tehničkim direktorom radija B92, pao s visine od oko 60 metara dok su se peli uz zaleđeni vodopad na planini Maltatal u Austriji - i dalje je u teškom stanju. On ima teške povrede glave i prelom noge i lekari bolnice u Klagenfurtu bore se za njegov život.

Zoran Kontić, predsednik Planinarskog saveza Beograd (PSB), kaže za Kurir da se sedmoro alpinista u petak uveče vratilo u Srbiju i da su teško podneli smrt kolege Filipovića.

- Nije bilo moguće razgovarati s njima. Savatićeva sestra otputovala je u Austriju da bi bila uz brata. Zasad ne znamo sa sigurnošću kada će telo Vladimira Filipovića biti prevezeno u Srbiju, ali najverovatnije ne pre utorka - kaže Kontić.

Podsetimo, devet članova Alpinističkog odseka PSB „Dr Rastko Stojanović“ 3. februara su bili u austrijskoj dolini Malta radi uspona po zaleđenim slapovima.

„Grupa se podelila u „naveze“, koje čine dva ili više penjača povezanih užetom, koji se zajedno penju. Iz zasad nepoznatih razloga, Filipović i Savatić su doživeli nesreću“, saopštio je PSB. Filipović je preminuo na licu mesta, a Savatić je s teškim povredama helikopterom prebačen u bolnicu.

(Z. N.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.