SRETKO KALINIĆ: NEĆU U SRBIJU!

Izvor: Kurir, 13.Jun.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRETKO KALINIĆ: NEĆU U SRBIJU!

Sretko Kalinić, uhapšeni član „zemunskog klana“, iz straha od osvete bivših šefova spreman da prizna sve zločine kako bi ostao u Hrvatskoj

BEOGRAD - Mene u Srbiji čeka 30 godina. Recite šta nudite i sve ću da vam ispričam!

Prema tvrdnjama Jutarnjeg lista, ovo su reči uhapšenog Sretka Kalinića, zvanog Zver, koji je hrvatskim istražiteljima ponudio punu saradnju samo da ne bude izručen Srbiji na izdržavanje zatvorske kazne jer se boji odmazde bivših >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << šefova. Pripadnik „zemunskog klana" i jedan od osuđenih za ubistvo Srbije Zorana Đinđića, navodno, želi da svedoči o organizaciji atentata na premijera, kao i da oda imena osoba koje su naručile ubistvo Zorana Vukojevića Vuka, zaštićenog svedoka u tom postupku.

- Kalinić je priznao da je počinio 20 ubistava u Srbiji, Holandiji, Španiji i Hrvatskoj, istakavši da su svi koje je ubio to zaslužili! Spreman je da otkrije ko stoji iza likvidacija Vukojevića i Zorana Povića 2006. godine. Otvoreno je govorio o tome da je ubijao mecima, postavljao eksplozive, a neretko i brutalno mučio. Posle dva razgovora sa njim stekli smo utisak da je odahnuo nakon što je otkriven jer ga je više od svega strah od bivših šefova - piše hrvatski list, pozivajući se na svoje izvore.

U ovom trenutku, kako se dodaje, tužilaštvo je oprezno u procenama moguće saradnje s Kalinićem, ali istovremeno i zainteresovano, budući da je priznao i jedno ubistvo u Hrvatskoj. Po svemu sudeći, u pitanju je likvidacija Cvetka Simića, čije je obezglavljeno telo nađeno u martu na jezeru Jarun. Jutarnji takođe piše da je Kalinić ispričao sve o pozadini sukoba s Milošem Simovićem, koji ga je ranio u ponedeljak u predgrađu Zagreba. U prvom razgovoru je tvrdio da pokušaj ubistva ima veze sa Simovićevim bratom Aleksandrom, ali je kasnije priznao da ga je Miloš upucao zbog supruge Bojane, iz ljubomore.

- Tog dana smo Simović i ja odlučili da napravimo roštilj. U prodavnici smo kupili meso i ribu, pa smo otišli po bicikle i krenuli na jezero u Rakitje. Posle nekog vremena Miloš je ispalio hitac u mene dok sam bio okrenut leđima i pogodio me. Iako ranjen, pokušao sam da izvadim pištolj, ali me je pogodio još jedan metak. On je odmah pobegao biciklom, a ja sam u daljini ugledao ribočuvara i obratio mu se za pomoć - navodno je svedočio Kalinić.

Ekipa hronike

Zver se boji Šarića?

Srpska policija nije zadovoljna objašnjenjem hrvatskih kolega da je Simović pucao u Kalinića jer je sumnjao da ga žena vara s njim, već su čvrsto uvereni u to da je naredba o ubistvu Zveri došla direktno od Darka Šarića.

- Verujemo da je pravi razlog ovog obračuna Šarićev novac od prodaje kokaina. U jednom od stanova u Zagrebu, u kojem su se krili „zemunci", pronađeni su tragovi krvi koja najverovatnije pripada Cvetku Simiću, članu Šarićevog klana koji je ubijen na retko svirep način, što je karakterističan „potpis" Kalinića. Ako tome dodamo još i da je Simović nedavno bio u Sloveniji sa Šarićevim ortakom Darkom Tošićem, lako se može zaključiti ko je naredio Kalinićevu likvidaciju - tvrdi izvor iz MUP Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.