Izvor: Blic, 05.Avg.2016, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIN IZAZVAO SMRTONOSNI UDES U MAKEDONIJI Roditelji poginuli, sedmogodišnjak se bori za život

Državljaninu Srbije D. Simiću (46) određen je pritvor i protiv njega je pokrenut postupak u Makedoniji zbog sumnje da je u sredu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo makedonski bračni par Biljana (32) i Nebojša Pakić (41), a njihov sedmogodišnji sin zadobio povrede opasne po život.

Nesreća se dogodila na autoputu Demir Kapija - Udovo, u blizini mesta Sveta Petka. Simić se sa suprugom N. S. (37) i dvoje dece vraćao sa odmora. Prema navodima makedonskih medija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << on je krenuo da pretiče na punoj liniji. Do nesreće je došlo kada je vozeći „audi“ prešao u levu traku i izleteo pred autobus „Strumica ekspres“, za čijim je volanom bio G. V. (60). Vozač autobusa koji je pokušao da izbegne sudar skrenuo je u suprotnu traku, gde je bio automobil „fijat sićento“, u kojem se nalazila porodica Pakić, prenosi Alo.rs.

Prema pisanju makedonskih medija, sudar je bio direktan i za supružnike nije bilo spasa. Sedmogodišnjeg dečaka su izvlačili vatrogasci, a potom je prevezen u bolnicu u Veles, gde su ga lekari reanimirali. Nakon što je stabilizovan, prebačen je u Urgentni centar u Skoplju.

U bolnicu u Velesu sa slomljenim kukom je dovezena i N. S., supruga vozača „audija“ i njihovo dvoje dece, devojčica (15) i dečak (17) . Oni su, kako je izjavio doktor Petre Kodovski iz bolnice u Velesu, prošli bez povreda, ali su bili u šoku.

Nakon policijskog uviđaja koji je trajao pet sati, nadležni javni tužilac u Osnovnom sudu Đevđelije podneo je predlog za određivanje pritvora od osam dana za Simića i predlog za pokretanje postupka protiv vozača autobusa G. V. Takođe, naloženo je da se automobilima i autobusu uradi vanredni tehnički pregled, saslušaju svi svedoci i prikupe tragovi sa mesta nesreće. Takođe su uzeti uzorci krvi i urina vozačima „audija“ i autobusa, dok su tela nastradalih poslata na obdukciju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

STRAVIČNA NESREĆA U MAKEDONIJI: Bračni par Pakić poginuo, njihov sinčić (7) se bori za život

Izvor: Kurir, 05.Avg.2016

...Nesreća se dogodila na autoputu Demir Kapija - Udovo, u blizini mesta Sveta Petka Simić se sa suprugom N S (37) i dvoje dece vraćao sa odmora Prema navodima makedonskih medija, on je krenuo da pretiče na punoj liniji Do nesreće je došlo kada je vozeći „audi“ prešao u levu traku i izleteo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.