SRBIN I HRVAT ZAJEDNO VARALI Glumili da su direktori stranih firmi, pa prevarili ljude za skoro 100.000 EVRA

Izvor: Blic, 03.Avg.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIN I HRVAT ZAJEDNO VARALI Glumili da su direktori stranih firmi, pa prevarili ljude za skoro 100.000 EVRA

Zagrebačka policija uhapsila je D. Đ. (30) iz Surčina, osumnjičenog da se sa saradnikom iz Zagreba D. S. (34) lažno predstavljao kao direktor jedne austrijske firme i poljskog proizvođača građevinske plastične folije i tako građane prevario za skoro 100.000 evra.

Zagrebački "Jutarnji list" piše da je kriminalistička policija utvrdila da su osumnjičeni sredinom ove godine izradili lažnu internet stranicu jedne austrijske firme.

Predstavljali su se kao direktori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako bi predstavnike poljskog proizvođača građevinske folije nagovorili da im na odloženo plaćanje, isporuče robu vrednu 99.000 evra.

- Sumnja se da su preuzimanje obavili na način da su autoprevoznike koje su angažovali preusmerili s mesta istovara u Austriji na mesto istovara u Hrvatskoj, u skladište na području Marije Bistrice, koje je prethodno unajmio D. Đ. Pretresom skladišta nađeno je i privremeno oduzeto 55 paleta težine 64 tone - saopštila je juče zagrebačka policija.

Protiv obojice osumnjičenih podneta je krivična prijava je podneta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.