SPS IZGUBIO OD NATO PLAĆENIKA

Izvor: Kurir, 08.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS IZGUBIO OD NATO PLAĆENIKA

POŽAREVAC - Presudom Opštinskog suda u Požarevcu koju je potpisao sudija Boško Mitrović, Socijalistička partija Srbije moraće da plati 60.000 dinara otporašu Momčilu Veljkoviću na ime nematerijalne štete za povredu ugleda i časti i preživljene duševne patnje. Veljković je tužio lokalni SPS zbog saopštenja objavljenog u opštinskim medijima, u nedeljnom listu Reč naroda i u programu Radio Požarevca, posle tuče ispred kafea „Pasaž“ 2. maja 2000. godine, u kojoj su trojicu otporaša >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pretukli saradnici Marka Miloševića. U svom saopštenju za javnost socijalisti su Veljkovića nazvali teroristom i NATO plaćenikom i optužili ga za pokušaj ubistva braće Saše i Milana Lazića. U prvostepenom postupku Opštinski sud dosudio je odštetu u visini od 165.000 dinara, ali je ova suma posle žalbe SPS umanjena za 105.000 dinara.

- U obrazloženju smanjenja ove sume sud je naveo da sam za isto saopštenje već dobio odštetu od 250.000 dinara od lista Reč naroda, iako ta presuda nema nikakve veze sa socijalistima kao autorima spornog teksta. Zadovoljan sam što je dokazano da je SPS kriv, ali sam nezadovoljan visinom sume jer sam tražio 15 miliona dinara odštete, zbog čega ću narednih dana uložiti žalbu - rekao nam je Veljković. On je naveo da je uz podnošenje tužbe zatražio i dobio privremenu meru u vidu stavljanja zabrane na prodaju višespratne zgrade SPS u centru Požarevca, kako ova stranka ne bi potrošila novac od te prodaje i kasnije se pred sudom pravdala besparicom. Osim odštete od 60.000 dinara, SPS će Veljkoviću morati da plati još 55.000 dinara, na ime troškova višegodišnjeg sudskog spora.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.